Balears 16/05/2017

Més divisió a Podem: els 'crítics' demanen la dimissió de Jarabo i Camargo

Els signants del Manifest de Sineu consideren que els darrers esdeveniments confirmen el "segrest" de l'organització per part de la direcció, que denuncien des de fa mesos

Ara Balears
2 min
El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, i la portaveu parlamentària, Laura Camargo, aquest dimarts, al Parlament.

PalmaEl col·lectiu de Podem que va signar el Manifest de Sineu ha demanat, aquest dimarts, la dimissió del secretari general, Alberto Jarabo; la secretària política, Laura Camargo, i el secretari d'organització, Alejandro López, pels darrers moviments que s'han produït al voltant de les primàries.

Jarabo és el principal objectiu dels anomenats 'crítics'. En un comunicat, acusen el secretari general d'"utilitzar els mitjans de Podem en benefici propi, ja que va intentar forçar un procés que era completament inviable amb l'únic objectiu d'agafar per sorpresa les persones que, previsiblement, formarien candidatures, per tal d'entorpir la composició de llistes de les diverses sensibilitats polítiques”. “Ja fa temps que denunciam la presa de decisions arbitràries sense tenir en compte els militants ni els inscrits. Avui són molts els que queden en evidència i als quals els resulta impossible d'amagar la vergonya d'haver-se beneficiat d'aquestes pràctiques”, hi afegeixen.

“El paper del secretari d'organització en tota aquesta situació és també lamentable”, asseguren, i hi afegeixen que “no ha tingut un paper neutral, no ha garantit la igualtat d'oportunitats en el procés i no s'ha mostrat capaç de dur a bon port, amb esperit dialogant, l'anunci d'una Assemblea Ciutadana Ordinària”. “Les actuacions dels darrers dies per part de Jarabo i López –insisteixen– donen mostra del segrest de les estructures del partit i de la negativa que sempre han mantingut a parlar amb les bases sobre la construcció del partit o a actuar de manera transparent”.

Finalment, el comunicat també critica Camargo, que acusen perquè “com a integrant del Consell de Coordinació ha pres part en les males pràctiques de la direcció i ha consentit les actuacions antidemocràtiques i obscurantistes”.

stats