Jarabo força ajornar les primàries per frenar Camargo

Partidaris de la secretària política critiquen la decisió

Continua la pugna per liderar Podem a les Balears. Aquesta vegada, amb un gir inesperat. La direcció ha aprovat aquest dilluns  rectificar en l'avançament electoral que van anunciar fa deu dies i tornar a convocar les primàries un cop acabat l'estiu després que Laura Camargo, portaveu parlamentària i secretària política de la formació, anunciàs que es planteja disputar la secretaria general a Alberto Jarabo.

La decisió de fer primàries el mes de juny va generar malestar dins del Consell Ciutadà Autonòmic del passat dia 6, en què la proposta no es va aconseguir aprovar. De fet, veus crítiques asseguren que va ser una maniobra de l'actual secretari general per tal de no donar temps a l'organització de candidatures alternatives. Des del sector proper a Jarabo, el secretari d'Organització, Alejandro López, assegurava que la proposta de fer-les abans arribava des de Madrid i el mateix Jarabo afirmava que, fent-les el juny, es començava el curs polític amb la nova direcció en marxa i a punt per negociar els pressupostos.

Després que tot el grup parlamentari, regidors de Cort, càrrecs del Consell, activistes i professors de la Universitat es pronunciassin a favor de Camargo a través d'un manifest, López ha afirmat que, "si es vol cohesionar el partit i tenir una candidatura forta per al 2019, no es pot fer en deu dies". El secretari d'Organització creu que aquest temps podria permetre una candidatura unitària, però també diu que, en cas que no sigui possible, Laura Camargo tindrà més temps per treballar en la seva llista.

"El que hem fet ha estat escoltar la gent que ens demanava esperar", ha dit López, qui també ha desitjat que aquesta decisió "no s'utilitzi per atacar ningú" perquè, tanmateix, "les primàries no estaven oficialment convocades" encara. Per a López, "si a aquells que deien que era millor convocar-les després de l'estiu ara ja no els va bé hauran d'explicar per què".

Els defensors de Camargo critiquen la decisió i acusen López i Jarabo de voler frenar la candidatura de la seva companya de direcció. En cas de fer-se el mes que ve, les primàries de Podem tindrien quatre candidatures, ja que a la de Jarabo i la de Camargo s'hauria d'afegir la de Tomás Fernández i la dels crítics d' El Podem que Volem.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF