TURISME
Balears 18/01/2016

MÉS vol que la concessió d'estrelles als hotels es vinculi a la qualitat dels llocs de feina

Els econacionalistes lamenten que el rècord de turistes no es tradueixi en millors condicions laborals

Efe
2 min
Abril i Reus, a la roda de premsa d'avui

PalmaMÉS vol que en la concessió d'estrelles dels hotels també es puntuï la qualitat i la quantitat de llocs de feina dels establiments. Per aquest motiu sol·licitaran una modificació de la Llei del turisme de les Illes Balears en el Parlament.

Els diputats de MÉS en el Parlament, Davil Abril i Antoni Reus, han presentat aquest dilluns en roda de premsa aquesta iniciativa parlamentària i han assenyalat que si es puntua, per exemple, que un hotel tingui capella o un eixugador o determinats nivells d'eficiència energètica, la qualitat de l'ocupació també ha de tenir-se en compte.

Abril ha recordat que una de les principals denúncies de la seva formació els darrers anys ha estat que el "rècord" en l'arribada de turistes a Balears les darreres temporades no ha estat "acompanyada" en cap cas d'una millora de les condicions laborals dels milers d'empleats del sector.

Més precarietat laboral

No han augmentat les plantilles dels hotels, però sí que ha crescut la precarietat laboral, cas de les cambreres de pis, amb menys personal i més habitacions per atendre; i això en uns anys en els quals els empresaris han incrementat substancialment els seus beneficis, ha criticat Abril.

El partit econacionalista ha defensat que han d'establir-se per llei unes condicions mínimes en la qualitat de l'ocupació, un assumpte que MÉS analitzarà amb la resta de partits polítics i agents socials de l'Arxipèlag.

MÉS entén que l'actual marc legislatiu turístic ha de modificar-se per augmentar la qualitat de l'ocupació i fixar-se uns "requisits mínims" de les condicions laborals.

En concret, la iniciativa parlamentària assenyala que "el Parlament de les Illes Balears insta el Govern a iniciar el procés de revisió del decret de 2015 de desplegament de la Llei de turisme de les Illes Balears de 2016 per tenir en compte l'impacte social i laboral sobre el sistema de qualificació de categories dels establiments turístics, establir les condicions mínimes i valorar-ne els aspectes positius".

stats