Balears 30/08/2016

Martorell acusa el Pacte de "prevaricació" per la suspensió del contracte amb l'ATB

El periodista assegura que no està inhabilitat, tot i haver estat condemnat per corrupció

Ara Balears
2 min
Excàrrecs d'UM i empresaris asseguts a la banqueta d'acusats

Palma"Tenc tot el dret legal del món a fer feina amb qualsevol altra empresa, i també amb l'Administració", ha assegurat aquest dimarts Antoni Martorell en un comunicat arran de la rescissió del contracte que l'Agència de Turisme de les Illes Balears tenia amb la seva agència de comunicació. La decisió arriba des de la Conselleria de Turisme després del malestar generat a MÉS per la signatura del contracte, però Martorell, condemnat pel cas Voltor, assegura que es deu a "les pressions fruit d'una guerra bruta entre els partits del Pacte".

El periodista ha carregat durament contra Podem per la "vehemència" amb què han defensat "el vet" a les seves empreses, fet que és, segons Martorell, "radicalment il·legal" i que implica prevaricar, perquè suposa "pressionar funcionaris perquè duguin a terme actuacions injustes sabent-ho". Així, ha recordat que continuarà presentant-se i optant a concursos públics, ja que "tan greu és contractar il·legalment com vetar il·legalment i impedir que una empresa concorri lliurement als treballs que encarrega el sector públic".

Antoni Martorell fou condemnat el passat mes de maig per la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma per la implicació en la peça número 10 del cas de corrupció anomenat Voltor. Sis càrrecs de l'extingit partit d'Unió Mallorquina i tres empresaris, entre ells el periodista, arribaren a un acord amb el Ministeri Fiscal, que els acusava de finançar de manera encoberta el partit a canvi de contractacions públiques. En concret, segons la Fiscalia, el periodista seleccionava i donava ordres als treballadors contractats per l'empresari Jacinto Farrús ubicats a la quarta planta de la seu del Consell de Mallorca, del carrer del Palau Reial. Martorell acceptà l'acusació i fou condemnat a pagar 3.000 euros de multa.

stats