TRIBUNALS
Balears 30/01/2017

L'exregidora de Ciutadella nega haver afavorit un policia municipal

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per a Antònia Salord

Anna Schnabel
2 min
L'exregidora de Ciutadella nega haver afavorit un policia municipal

PalmaAquest dilluns al matí s'ha iniciat el judici amb jurat popular per determinar si Antònia Salord, tinent de batle de Ciutadella el 2009, va fer desaparèixer un expedient disciplinari d'un policia municipal amb la intenció d'afavorir-lo.

Salord ho ha negat tot al jurat i ha declarat que l'únic que pretenia era "escoltar un ciutadà com qualsevol altre", assegurant que no tenia cap mena de relació amistosa amb el policia i que es tracta d'una qüestió de "persecució política".

La defensa de l'exregidora, que també ha volgut fer constar que Salord no tenia cap motiu per afavorir el funcionari, ha negat totes les acusacions i les ha atribuïdes a una represàlia política per part d'Unió des Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM) contra Salord per "haver trencat la coalició de Govern".

La Fiscalia li demana 2,5 anys de presó

La Fiscalia acusa Salord de beneficiar el policia municipal Ramón Silvela injustament, ocultant o destruint un expedient disciplinari urbanístic del funcionari. Aquest s'incoà contra Silvela per haver duit a terme diverses construccions mancades de llicència valorades en un total de 42.758,94 euros.

En aquest sentit, el ministeri fiscal demana per a l'exregidora menorquina dos anys i mig de presó per delictes d'infidelitat de la tinença de documents i violació de secrets. Així mateix, sol·licita a l'acusada 15 mesos de multa a raó de 10 euros al dia, la inhabilitació per ocupar un càrrec públic durant 4 anys i 6 mesos i les costes del judici.

Antonia Salord està acusada d'haver afavorit un policia municipal.

L'acusació particular, representant del partit UPCM

L'acusació particular, per la seva banda, exercida per un representant del partit polític UPCM, considera que l'acusada, amb ànim de beneficiar el senyor Silvela, hauria ocultat o destruït l'expedient urbanístic per evitar el corresponent pagament de la sanció i de la demolició de les construccions.

El judici es reprendrà aquest dimarts.

stats