Balears 02/08/2017

L'AIRef adverteix que Cort no col·labora proporcionant la informació requerida

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal denuncia reiterats incompliments

Efe
1 min
El batle de Palma, Toni Noguera, en una imatge d'arxiu

PalmaL'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha fet una "advertència pública d'incompliment del deure de col·laboració" a l'Ajuntament de Palma.

La institució ha recordat en un comunicat que té encomanada l'emissió d'informes sobre el compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic, a més de la regla de despesa de totes les administracions públiques. El juny, l'AIReF va requerir informació al Ministeri d'Hisenda, però no va obtenir-ne resposta. Per aquest motiu, va haver de sol·licitar la informació als municipis.

Davant la falta de resposta dins el termini atorgat, el passat dia 6 es va reiterar la petició a les seves respectives intervencions i es va advertir de les conseqüències de l'incompliment del deure de col·laboració. Però destaquen que tampoc no ha estat atès el nou requeriment ni disposen de la informació necessària i que la llei obliga a facilitar-la.

"En cas de produir-se l'incompliment del deure de col·laboració, l'AIReF inclourà en la seva web una advertència pública de la circumstància. Aquesta advertència és prèvia a la comunicació al govern central.

stats