Balears 14/08/2017

L'accés als Cubells es manté restringit i sota protecció

La Direcció General d'Emergències no ha aconseguit estabilitzar els passos provisionals oberts d'ençà del temporal de la setmana passada

Ara Balears
2 min
La carretera d'accés a Es Cubells va quedar impracticable arran de la tempesta de la setmana passada.

EivissaL'accés a la urbanització dels Cubells, a Sant Josep de sa Talaia, continua restringit, quatre dies després de la tempesta que va obligar a evacuar-ne bona part dels residents. Segons ha informat la Direcció General d'Emergències, alguns dels passos oberts continuen sense estabilitzar i, per tant, “la lliure circulació comportaria notables riscos per a la integritat de les persones”. És per això, afirma el Govern, que, “a demanda dels residents, s’organitzen expedicions amb vehicles tot terreny d’emergències per poder entrar i sortir de la urbanització sota vigilància”.

Actualment, hi ha uns 35 residents als quals s'ha permès que continuïn als seus habitatges perquè aquests han estat declarats “fora de perill”. A la resta, encara no se'ls permet tornar a ca seva. Els serveis bàsics d'aigua i electricitat es mantenen interromputs.

Tècnics de la DG d'Emergències sobre el terreny.

El Govern ha anunciat que al llarg del dia també s’iniciaran les feines per poder obrir un pas fins a la zona de la platja de ses Boques. Aquest va ser un dels indrets de major afectació, ja que els esllavissaments varen fer desaparèixer completament l’antic camí, i tones de terra i fang varen malmetre nombrosos vehicles que hi estaven estacionats. S’espera que una retroexcavadora subministrada per l’Ajuntament de Sant Josep pugui accedir fins al lloc i permeti la sortida dels vehicles atrapats.

L'accés a la platja ha quedat impracticable.

La Direcció General d'Emergències manté activat, “de moment”, el Pla Territorial de Protecció Civil (Platerbal) per “mantenir una eina que ens dona seguretat jurídica per actuar i fer obres d’emergència com l’habilitació dels accessos”, segons ha afirmat el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló. A més, la Direcció General ha iniciat una verificació de béns malmesos, i l’Ajuntament de Sant Josep també ha encarregat un estudi geològic de la zona que pugui verificar l’estabilitat del penya-segat.

Les tasques de reparació duraran dies, es preveu.
stats