Publicitat
Publicitat

INDEMNITZACIÓ MILIONÀRIA

Un incompliment costa 1,6 milions a una marca de roba

La cadena Esprit a l’Estat haurà de pagar 1,65 milions d’euros a l’empresa Centrum per l’incompliment del contracte de lloguer d’un local al capdamunt del carrer del Sindicat de Palma. L’establiment, de més de tres mil metres quadrats, continua buit i amb el logotip de la marca de roba a la façana.

L’Audiència de Palma, de fet, ha augmentat la indemnització que ja havia ordenat un jutjat de primera instància, que l’havia fixada en 600.000 euros, encara que no ha arribat a l’extrem dels més de set milions d’euros que reclamava la propietària del local en qüestió. La secció cinquena de l’Audiència ha donat parcialment la raó als propietaris, que havien signat el contracte de lloguer amb la cadena Esprit el juliol del 2007. El lloguer havia de ser de 100.000 euros al mes, tot i que després es va rebaixar a 50.000.

El contracte fixava que el propietari lliuraria el local el 2008 i que el lloguer duraria 15 anys. Amb tot, no va lliurar l’immoble fins el 2010. Dos anys més tard varen denunciar la cadena que havia llogat l’establiment per no pagar. La sentència té en compte els dos anys de retard, però també que els propietaris varen veure frustrades les seves expectatives econòmiques. La quantitat s’ha calculat a partir d’onze mesos de lloguer del preu original o onze més del rebaixat.