Un home ha mort mentre practicava 'windsurf' al port d'Alcúdia

Les Illes registren 88 incidències relacionades amb el temporal Bruno, que ha deixat ratxes de vent de més de 100 km/h

El pas del temporal Bruno per les Illes Balears ha deixat vents que han superat els 100 quilòmetres per hora, els quals han causat un total de 88 incidències durant tot el dia (30 fins a les 15 hores), segons que ha informat el servei d'emergències de l'112. La més destacada ha estat la mort d'un home de 47 anys mentre practicava 'windsurf' a la zona del Corral d’en Pedrassa del Barcarès, a la badia d'Alcúdia. 

El 061 ha rebut una alerta devers les 11.45 h que dues persones havien vist un home surant a la mar i l'havien tret de l'aigua amb una aturada cardiorespiratòria.  Els testimonis i la Policia Local li han aplicat maniobres de reanimació immediatament, així com el personal d'una ambulància que ha arribat al lloc del succés i el metge del  PAC  d'Alcúdia, però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Dels 88 incidents registrats, 77 han estat a Mallorca, 5 a Menorca i 6 a Eivissa. La majoria d'ells, 58, s'han produït durant aquest dimecres horabaixa. 

Segons la seva localització per terme municipal, a Palma s'han atès 29 incidents, altres 15 a Inca, cinc a Alcúdia,  i quatre a Eivissa i a Sa Pobla. Segons la tipologia d'incident, la major part de les denúncies s'han produït pel despreniment d'elements urbans, o el risc de despreniment dels mateixos, en 33 dels casos.

En altres 27 situacions, la causa de la comunicació d'alerta ha estat per la caiguda d'arbres, 24 dels quals sobre la via pública. La tercera tipologia d’incidents que ha causat el vent han estat els obstacles o líquid vessat damunt la via pública, en 11 casos; i les embarcacions a la deriva, han provocat altres quatre incidents diferents. Dos han estat els incendis que s'han detectat, un a Inca i un altre a Bunyola, prop d'Orient, tots dos albirats pocs minuts abans de les 19 hores, i relacionats amb la presència de vent.

Ratxes de més 100 km/h a la serra d'Alfàbia

Durant aquest dimecres la ratxa de vent més forta s'ha registrat a la serra d'Alfàbia, a Mallorca, on ha assolit els 134 quilòmetres per hora, segons que ha informat l'Aemet. Al Mercadal s'hi ha registrat la ratxa més forta a Menorca, que ha arribat 94 km/h, i la ratxa més forta d'Eivissa s'ha viscut a l'aeroport (78 km/h). A Formentera el vent ha arribat a bufar amb una rapidesa de 64 km/h.

De moment, es manté activada l'alerta taronja a Menorca i a la zona nord de Mallorca per forts vents i fenòmens costaners. Les Illes Pitiüses i la zona sud de Mallorca estan en alerta groga. Dijous l'alerta ja serà groga a Menorca i Mallorca. L'Aemet ha actualitzat els avisos i ha llevat l'avís a les Pitiüses.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF