Balears 18/03/2014

Història d'un espoli, nou vídeo de Dret a Decidir de Balears

La plataforma edita un nou vídeo pedagògic després de l'èxit del primer, que ja acumula gairebé 75.000 visites

X.g.z.
1 min

PALMALa plataforma Dret a Decidir de les Illes Balears, nascuda després de la defunció de l'Assemblea Nacional Catalana de Mallorca, ha editat un nou vídeo pedagògic, en aquest cas, sobre la història de l'anomenat "espoli fiscal" que, a parer seu, pateix l'Arxipèlag."Fa 300 anys que les Illes Balears pateixen un espoli fiscal continuat. Aquest fet perjudica directament la ciutadania illenca. Només assolint la independència podrem garantir el seu benestar social, cultural i econòmic", assegura el text que acompanya el vídeo a YouTube i que conclou amb una consigna que n'evidencia els objectius: "Feim camí cap a la independència, la democràcia i la llibertat".

La peça audiovisual fa un repàs de 10 minuts de la història de Mallorca, des de la conquesta del rei en Jaume (1229) fins avui. El fil conductor del vídeo és l'espoli fiscal que, segons se sosté, pateixen les Illes, però també parla de qüestions com la creació del Gran i General Consell i de la Carta de Franquesa el 1930 o de la llei Wert actualment.

Aquest és el segon vídeo que es penja en el canal de YouTube de Dret a Decidir de les Illes Balears. El primer ja disposa de gairebé 75.000 visites i es titula "El preu de ser espanyols". El vídeo reclama "el dret a decidir de cada una de les Illes per avançar cap a la federació amb la resta de territoris dels Països Catalans".

stats