Balears 17/07/2015

El Govern torna la sanitat gratuïta als immigrants irregulars

15.000 ciutadans de l'Arxipèlag sense permís de residència recuperaran l'accés a atenció mèdica i prestació farmacèutica en les mateixes condicions que la resta

Ara Balears
1 min
Aquesta setmana el virus de la grip està provocant cues als principals hospitals catalans.

El Govern balear expedirà des de dilluns un document als immigrants irregulars per tornar-los el dret a atenció mèdica i prestació farmacèutica gratuïtes en les mateixes condicions que els espanyols i els estrangers que resideixen legalment a les Illes. 15.000 ciutadans de Balears sense permís de residència recuperaran el dret que varen perdre per l'estricte compliment de l'Executiu del PP del decret aprovat pel govern central al 2012, segons ha anunciat la consellera de Salut, Patricia Gómez.

Avançava la notícia la presidenta de Balears, Francina Armengol, en el seu compte de Twitter, en què s'ha mostrat "orgullosa" que la sanitat torni a ser "lliure i gratuïta" a les Illes.

El portaveu del Govern, Marc Pons, ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del gabinet que la retirada de la targeta a uns 20.000 residents irregulars va ser una decisió "econòmicament ineficaç i socialment cruel", de manera que la restitució del dret era prioritària per l'Executiu d'esquerres.

Gómez ha incidit que no hi ha dades sobre el suposat estalvi que va suposar la supressió de la sanitat universal als immigrants sense papers i ha subratllat que, per contra, hi ha estudis que demostren que la seva derivació als serveis d'urgències com a única alternativa per ser atesos resultava més cara que assignar un metge de família i que es beneficiïn dels serveis comuns.

stats