MEMÒRIA HISTÒRICA
Balears 21/12/2017

El Govern projecta 10 intervencions en diferents fosses durant el 2018

En el Pla d'actuació de fosses s'hi recullen les actuacions entre les quals figura la segona fase de les excavacions a Porreres i a Montuïri

Ara Balears
1 min
La directora del projecte d'excavació, Francisca Cardona, explicant als polítics la feina feta fins ara.

PalmaEl Pla d'actuació de fosses del 2018 del Govern de les Illes Balears inclou deu intervencions, entre les quals figura la segona fase d'actuació a les fossa de Porreres i Montuïri, segons que ha avançat aquest dijous al Parlament la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur.

En ocasió del debat dels pressupostos autonòmics de 2018, Tur ha avançat el Pla d'actuacions d'intervencions de fosses per a l'any que ve, aprovat per la Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses fa uns dies.

Aquest pla inclou la segona fase de l'exhumació de la fossa de Porreres i, a més, la intervenció en els llocs següents, per aquest ordre: la fossa de Montuïri i els pous de Son Lluís (Porreres) i s'Àguila (Llucmajor).

Les seguiran les fosses de Sencelles, Calvià, Marratxí, ses Figueretes i el Cementeri Vell (Eivissa), Alaró, Llucmajor, Santa Maria i Deià.

Paral·lelament, en el Pla d'actuació s'hi inclouran els certificats de viabilitat de les fosses de Manacor i de la fossa de Bunyola.

Per establir el calendari d'intervencions de les fosses, com ja s'ha fet enguany, i d'acord amb criteris acordats per la Comissió Tècnica, se segueixen una sèrie de criteris: l'existència de certificació de viabilitat d'exhumació o que es consideri viable en el Mapa de Fosses, l'existència d'una petició per part de familiars de primera generació vius, i si no hi ha, de segona generació, i la petició per part dels ajuntaments o els representants municipals afectats, així com d'entitats o col·lectius de víctimes.

stats