Balears 27/07/2017

El GOB demana al Consell i a l'Ajuntament d'Alaior aturar un projecte del Grup Melià

Els ecologistes assenyalen la Llei de turisme de Bauzá i recorden a les institucions menorquines que s'han de protegir zones com la de Son Bou per no tornar a caure en errors històrics

Iván Martín
1 min
Imatge del projecte presentat pel grup Melià per a Son Bou.

AlaiorLa urbanització de Son Bou, Alaior, torna a centrar l'interès proteccionista del GOB Menorca. I tot perquè el grup hoteler Melià ha presentat un projecte al Consell Insular i a l'Ajuntament d'Alaior per consolidar-ne l'estructura. El responsable de l'Ordenació Territorial del GOB a l'illa, Miquel Camps, explica que "el document entregat a les administracions manté l'alçada dels dos edificis que configuren el complex. Escalonaria la part que mira a la mar i construiria alguns volums més a les parcel·les laterals. No eliminaria gens l'impacte generat per aquesta construcció i la consolidaria per a les futures dècades".

Els ecologistes recorden que ja en el moment que es va permetre construir l'edificació, els anys 60 i 70, va ser un error històric. És per aquest motiu que Miquel Camps assegura que "no podem permetre caure en la mateixa tessitura. Per això, demanam al Consell i l'Ajuntament d'Alaior que paralitzin el projecte. Menorca no està en consonància amb aquests desastres urbanístics".

En el GOB assenyalen la Llei de turisme de l'any 2012, impulsada pel Govern balear de José Ramón Bauzá. Camps comenta que "el Partit Popular ens va vendre la normativa com una eina per millorar la competitivitat. La disposició addicional quarta diu que les construccions turístiques que vulguin fer millores quedaran durant cinc anys exonerades dels paràmetres urbanístics que estiguin en vigor. O sigui, que fins al juliol de 2017 es podran presentar projectes que permetin consolidar, una altra vegada, els desgavells urbanístics de fa 40 o 50 anys, que es varen fer quan no teníem eines racionals de planificació".

stats