Balears 27/11/2017

Formentera rebrà 15,10 milions d’euros dels pressupostos del Govern

Les obres del CEIP Sant Ferran, una residència per a persones amb dependència i la protecció de la posidònia són algunes de les inversions més destacades

Ara Balears
2 min
El president de Formentera, Jaume Ferrer, amb la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, a la presentació dels pressuposts.

PalmaFormentera rebrà 15,10 milions d’euros als nous pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dels quals més d’una tercera part, fins a 5,63 milions d’euros, corresponen a inversions, per part de les mateixes conselleries del Govern i de les empreses del sector públic instrumental.

Els pressupostos autonòmics per al 2018 inclouen un nou augment de les aportacions als consells insulars, un increment global del 9,7% que, en el cas del Consell de Formentera, ascendirà fins a un 12,8% respecte al 2017.

El govern insular de Formentera disposarà d’una dotació de 6,85 milions d’euros, via transferències corrents (6,13 milions d’euros) i de capital (0,72 milions d’euros), als nous pressuposts de la comunitat per al 2018.

La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i el seu equip han presentat aquestes xifres a membres de l'equip de govern del Consell de Formentera durant una reunió. Cladera ha destacat la “lleialtat institucional” entre el Govern i els consells i “el compromís de reforçar l’autogovern de cada illa”. La consellera ha remarcat també "el gran esforç pressupostari per consolidar les polítiques socials i per reactivar les inversions i les mesures de promoció econòmica, els grans eixos del nous comptes autonòmics per a l'any vinent".

Una de les dotacions més importants serà la que la Conselleria d’Educació i Universitats preveu destinar per a l’inici de la construcció del CEIP Sant Ferran, amb una dotació de 1.520.000 euros per al 2018.

La Conselleria de Salut, per la seva banda, incorpora als nous pressupostos la posada en funcionament del TAC de l’Hospital de Formentera al 2018, amb una partida de 415.000 euros. L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera també augmenta el seu pressupost, en un 4,35%, i disposarà de 170 milions d'euros. Per part de la Conselleria de Serveis Socials, destaca l’inici del projecte de la primera residència per a persones amb dependència a Formentera.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha previst la compra de noves embarcacions de vigilància per protegir la posidònia, un pla que ja es va posar en marxa l'estiu passat i que augmenta per al 2018, amb una partida global de 485.000 euros que permetrà disposar d’un total de 15 embarcacions (5 a Mallorca, 5 a Formentera, 3 a Eivissa i 2 a Menorca). Un altre fet rellevant en relació amb el medi ambient, és la creació de la Reserva Marina de sa Punta de sa Creu, a proposta del Consell de Formentera i que serà finançada amb els fons de l’ecotaxa.

A l'àmbit cultural, el Govern disposa d'una partida de 1 milió d'euros als pressupostos generals del 2018 per al projecte de construcció del Museu de Formentera. Es tracta d'una dotació provinent del fons de l'Impost de turisme sostenible, a proposta del Consell de Formentera, per dur a terme l'adquisició de la finca i casa pagesa de Sa Senieta.

stats