Publicitat
Publicitat

CRISI POLÍTICA

Podem expulsà els regidors de Calvià

Alberto Jarabo desmenteix els membres de SSPC sobre la seva partida

El secretari general autonòmic de Podem, Alberto Jarabo, ha desmentit la versió dels dos regidors de Sí Se Puede Calvià (SSPC), que anunciaren la seva baixa com a militars del partit. “Ahir els regidors intentaven fer creure que se n’anaven, però la realitat és que ja estaven fora del partit” ha anunciat Jarabo a l’ARA Balears. Segons la versió del secretari general del partit, tant Israel Molina (setè tinent d’alcalde) com Fernando Alcaraz (regidor de Participació i Joventut) van ser exuplsats dimarts del partit per ordre de la Comissió de Garanties autonòmica. Així ho va decidir després de les “continuades denúncies” dels cercles del partit contra els dos regidors de la marca blanca de Podem a l’Ajuntament de Calvià.

Jarabo ha deixat clar que és “un enfrontament que ve d’enrere”. Cal recordar que SSPC és el partit que conforma el Govern municipal al costat del PSOE. Dijous van anunciar la seva ruptura amb Podem i van culpar de la ‘degradació’ de les seves relacions el mateix Jarabo. En aquest sentit, SSPC no el considera “un interlocutor fiable”.

Desavinences poc detallades

D’altra banda, Molina i Alcaraz també responsabilitzen de la ruptura el dirigent de Podem a Calvià i el secretari d’Organització Autonòmica, Alejandro López Soria. Els dos regidors que han vist trencats els vincles amb la formació morada interpreten que López Soria ha lliurat el partit a “l’antiga família socialista” de l’exalcaldessa Margarita Nájera, present dins l’organització a través de la seva filla Ainhoa.

Tot i així, ni Molina ni Alcaraz detallen les desavinences políques que han originat aquest conflicte que, segons Jarabo, duu tant de temps al foc. Això sí, els dos regidors fan èmfasi que Podem planteja “un camí equivocat i perillós” que no ha d’afectar el seu paper en el Govern municipal. Molina i Alcaraz declararen que “saben que el poble de Calvià mai no ens perdonaria que la relació Jarabo, Nájera i Soria inclogués SSPC”.

Els dos regidors expulsats van voler matisar, però, les paraules i asseguraren que assenyalen la seva confiança en “Podem a nivell nacional” i esperen que “en algun moment es tornin a donar les condicions suficients per una col·laboració sincera i beneficiosa per tots els habitants de Calvià”.

En el comunicat que va compartir SSPC a través de les xarxes socials i on anuncia la “suspenció de relacions polítiques”, la formació municipal detalla que el seu naixement fou “pròxim a Podem” des d’una perspectiva compartida. Ara, ja no se senten “tan identificats”, tot i que asseguren que mantenen els mateixos ideals des que van començar.

“La responsabilitat que assumírem per evitar un altre mal govern implicava també el deure d’aportar un contingut netejament ciutadà a la construcció del Calvià que volem”, conclou el text.