EDUCACIÓ

Es posen en marxa els estudis de disseny responsable en entorns turístics

Es tracta del primer màster en ensenyaments artístics que s’impartirà a les Balears

L' Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) ha presentat aquest dilluns el màster de  disseny responsable en entorns turístics. Es tracta dels primers estudis en ensenyaments artístics que s'impartiran a les Illes Balears. 

El pla d'estudis ha estat avaluat per l'Agència de qualitat universitària de les Illes Balears (Aquib) i, després de l'informe favorable del Consell Superior de Enseñances Artístiques, el Ministeri d'Educació el va homologar el passat 19 de maig. Aquest màster, a més, rep el suport del Col·legi d'Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Mallorca.

L'objectiu del màster de disseny en entorns turístics és satisfer les necessitats actuals de formació de diferents col·lectius de professionals (dissenyadors, arquitectes, arquitectes tècnics, etc.) perquè puguin donar resposta a diferents requeriments ambientals i socials en el desenvolupament de la seva activitat professional.

Aquesta formació compleix una demanda derivada d'un canvi de l'actual model de turisme per un altre de més ambientalment amigable, socialment ètic i universalment accessible. Cal tenir present que des del 'boom' del turisme, als anys 60, aquest creixement no ha tingut prou en compte elements de racionalitat i sostenibilitat que actualment es consideren imprescindibles.

El màster ofereix un total de 25 places i està estructurat en cinc mòduls, amb una presencialitat del 20%. Això significa un total de 1.500 hores de treball per a l'alumne: 300 hores presencials i 1.200 hores no presencials. Totes les matèries tenen un caràcter teoricopràctic.

Aquests estudis són els primers d'ensenyaments artístics que s'oferiran a les Illes Balears i reben la col·laboració de la UIB a partir de la docència del seu professorat. A la presentació, hi han assistit el conseller d'Educació i Universitat, Martí March; el director general de Política Universitària i Ensenyament Superior, Juan José Montaño; la directora de l'EASDIB, Maria Abando, i l'antiga directora del centre, Irene Mestre.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF