Balears 21/10/2017

Esquerra Unida acusa al PP, PSOE i Ciutadans d'"irresponsabilitat històrica" per aplicar el 155

El seu coordinador, Juanjo Martínez, ha manifestat el "seu màxim rebuig a la decisió de Rajoy"

Efe
1 min
El coordinador general d'Esquerra Unida, Juanjo Martinez, aquest dilluns, en roda de premsa.

PalmaEl coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha acusat al PP, PSOE, Ciutadans i al rei Felip VI d'"irresponsabilitat històrica", després de l'anunci del govern espanyol d'aplicar l'article 155 a Catalunya i cessar el president de la Generalitat i els consellers.

Martínez ha manifestat el seu "màxim rebuig a la decisió de Rajoy" i li ha retret que vagi a governar a Catalunya, on el PP és la cinquena força política, ha informat EUIB en un comunicat. Després que el Consell de Ministres hagi aprovat que el govern proposarà al Senat cessar al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i a tots els consellers, limitar les funcions del parlament català i que Rajoy assumeixi les competències per convocar eleccions autonòmiques en un termini de sis mesos, EUIB ha acusat al govern d'optar "per l'escenari més dur, fora de qualsevol consens jurídic".

"La legislació d'excepció suposa que el sobirà se situï fora de la llei i decideixi. Suspenen la Constitució, l'Estatut i la pròpia democràcia", ha manifestat EUIB, que ha defensat que el Parlament i la Generalitat representen a la ciutadania catalana i "que els controli i substitueixi el govern significa fer rompre la representació democràtica".

Segons Martínez, la decisió suposa un "desbordament reaccionari del règim del 78 sobre sí mateix", i ha fet una crida a "més democràcia i diàleg abans de que el Senat aprovi les mesures anunciades per Rajoy".

stats