Balears 29/10/2014

Educació retirarà l'amiant d'onze escoles de Palma

La Conselleria ha anunciat que s'executaran 47 obres de millora en 38 centres de Ciutat que suposaran una inversió de nou milions d'euros

Ara Balears
2 min

PalmaLa consellera d'Educació, Núria Riera, ha anunciat avui que en aquest curs s'executaran 47 obres de millora en 38 centres educatius de Palma, que suposaran la retirada d'amiant en 11 casos, l'eliminació de barreres arquitectòniques en 24 i altres reformes en 12.

En total les obres en els centres d'ensenyament de Palma previstes per a aquest curs suposaran una inversió de 9 milions d'euros, segons informa la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.

Riera, que ha presentat el Pla d'Infraestructures Educatives de Palma, ha afirmat que les obres de substitució de porxos de fibrociment amb amiant afectaran 11 edificis, sis dels quals són Instituts d'Ensenyament Secundari (IES) i cinc Centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP).

Les obres es realitzaran en períodes no lectius i tindran un cost de 394.249 euros.

L'eliminació de barreres arquitectòniques afectarà 24 centres, 6 CEIP, 17 IES i un Centre d'Educació de Persones Adultes (CEPA) i costaran 2.363.627 euros.

Finalment, es duran a terme en 12 edificis altres obres de millora, com ara reformes de cobertes, ampliació del pati o modificacions d'instal·lacions diverses, amb un cost de 6 milions d'euros.

En concret es tracta de cinc CEIP, dos IES, un Centre d'Educació Especial (CEE), dos CEPA, l'Escola d'art i l'Escola Nàutica Pesquera. Aquesta última és la que rebrà una major inversió, 2.060.000 euros.

Hi ha sis centres, IES Son Rullan, IES Emili Darder, IES Francesc de Borja Moll, IES Guillem Sagrera, IES Juníper Serra i IES Politècnic, en els quals coincideixen dos o més actuacions.

Des del juliol de 2011 fins al juliol de 2014 s'han dut a terme reformes, reparacions i millores en 33 centres educatius de Palma i la Conselleria ha invertit 25 milions d'euros en millores d'infraestructures docents de les Illes Balears.

A aquesta xifra cal sumar 27 milions d'euros més que s'hi invertiran en els pròxims mesos, la qual cosa suposa una inversió total de 52 milions d'euros, segons conclou el departament autonòmic.

stats