Balears 04/03/2015

Coapa qualifica de "maquillatge electoral" la mesa de pares proposada per Educació

S'ha produït en la reunió del Consell Escolar de les Illes Balears i s'ha aprovat amb 7 vots a favor i 10 abstencions

Ara Balears
1 min
Jaume Ribas, al centre, president de Coapa. / ARA BALEARS

PalmaLa Confederació d'associacions de pares i mares d'alumnes de les Illes Balears (Coapa) ha qualificat de "maquillatge electoral" la proposta de la Conselleria d'Educació de crear una mesa de pares. Segons ha indicat la Confederació en un comunicat, la proposició , que ha arribat en la reunió plenària del Consell Escolar de les Illes Balears en forma de decret, compta amb "punts conflictius". El Consell Escolar ha aprovat la seva creació amb 7 vots a favor i 10 abstencions.

La composició de la mesa i la manca de confiança envers l'executiu en són els principals. Així, Coapa assenyala que la proposta de composició feta per Educació preveu més membres de l'administració que representants dels pares. "Aquesta composició ens usurpa la nostra representativitat i tutoritza l’opinió de les famílies ja que les decisions que es prenguin podrien estar completament en contra del parer de qui representam", indiquen.

L'altre gran problema que han assenyalat és la desconfiança vers un executiu que "ens ha maltractat com a col·lectiu contínuament durant la legislatura".

"En aquesta proposta veim el perill de la creació d’organismes buits de contingut i sense capacitat de decisió, i nosaltres no tenim temps per invertir en maquillatge electoralista", assenyala Coapa.

Des de Coapa destaquen que la mesa de pares és una "eina que podria ser molt útil" sempre hi quanta tengui una composició adequada. Així, destaquen la responsabilitat dels representants en abstenir-se i no votar en contra.

stats