SALUT

La detecció precoç, un dels reptes per lluitar contra el VIH

A les Illes Balears cinc de cada deu persones són diagnosticades de VIH amb retard

A les Illes Balears cinc de cada deu persones són diagnosticades de VIH amb retard perquè la infecció pot no presentar símptomes durant un llarg període de temps, per la qual cosa es pot tenir el virus i estar aparentment sa.

Ho recordà ahir la Conselleria de Salut en el dia de la prova ràpida de VIH, perquè un dels principals reptes contra l’epidèmia del virus de la immunodeficiència humana és la detecció precoç.

El 20 d’octubre serveix per recordar que la prova permet conèixer si es pateix la infecció i, en cas positiu, beneficiar-se tan aviat com és possible del tractament adequat, gaudir d’una bona qualitat de vida i adoptar les mesures necessàries per evitar la transmissió de la malaltia a altres persones.

Els tractaments actuals per a la infecció per VIH són molt eficaços i les persones infectades en seguiment mèdic tenen una qualitat i una expectativa de vida similar a les que no hi estan.

Totes les persones són susceptibles a la infecció per VIH, per la qual cosa cal fer-se la prova si s’han mantingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu, de manera anal o vaginal, a més de sexe oral, hi afegeix la Conselleria. També si es comparteix material per injectar-se drogues; si s’ha patit alguna infecció de transmissió sexual, tuberculosi o hepatitis o si es té parella estable i es desitja deixar d’usar el preservatiu.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF