Balears 11/09/2017

Podem no descarta reprovar Barceló amb el PP, però també hi vol incloure Biel Company

La formació dels cercles es referma en la petició de dimissió del vicepresident

Jaume Vinyas
2 min
El vicepresident, Biel Barceló, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Proposició no de Llei (PNL) de reprovació del vicepresident, Biel Barceló, registrada pel PP podria tenir el suport de Podem, segons ha avançat aquest dilluns el secretari general, Alberto Jarabo. La formació dels cercles manté la petició de dimissió del vicepresident i subscriuria els tres punts de la proposta popular. Jarabo hi ha afegit que "per a nosaltres" la continuïtat de Barceló al Govern "no és beneficiosa per al Govern" i "no només per les qüestions dels contractes a Jaume Garau sinó perquè hi ha una crítica important a la seva gestió principalment en matèria turística, d'aquí surt la manifestació que veurem dia 23". Amb tot, manté l'ambigüitat sobre el seu vot perquè considera que "és desajustada i molt subjecta als interessos" del PP.

En aquest sentit, la formació ha presentat tres esmenes d'addició que volen revertir, segons Jarabo, "l'accent en les dificultats que té el PP per acceptar la democràcia i depurar responsabilitats". Així, Podem vol reprovar el president del PP, Biel Company, "per no haver ordenat el pagament dels doblers emprats il·legalment, segons la Sindicatura de Comptes", en la campanya electoral del 2007. Una altra esmena insta el Parlament a constatar "que l'actuació de depuració de responsabilitats al PP respecte al cas Policia Local o el cas ORA és insuficient".

El tercer punt insta la Cambra a demanar al PP "que col·labori amb la comissió d'investigació del Congrés dels Diputats sobre el presumpte finançament il·legal del PP, oferint la compareixença voluntària del seu president i amb la facilitació dels arxius de la formació a Balears".

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, aquest dilluns, en roda de premsa.

Prèviament a la compareixença de Jarabo, la portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, s'ha demanat, justament, pel sentit del vot de la formació dels cercles. "Van demanar la dimissió de Barceló i, setmanes després, el senyor Jarabo demanava entrar al Govern, on encara hi ha el senyor Barceló", ha assenyalat.

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, per la seva banda, ha reiterat que la iniciativa li sembla que "no té sentit" i arriba "a destemps". "No creim que prosperi", ha assenyalat.

Esmenes de modificació

MÉS per Menorca també ha presentat esmenes a la PNL, en aquest cas de modificació. Els menorquinistes proposen treure el focus de Barceló i MÉS per Mallorca i proposa que el Parlament constati que des de l'any 2007 diversos informes oficials "recullen multitud de casos o possibles casos de fraccionaments en els contractes menors, a més d'altres irregularitats". En aquest sentit, encomana la redacció d'un manual de bones pràctiques i sol·licita al Govern "que en el termini de sis mesos pengi al portal web de transparència o de contractació tots els informes elaborats per la Intervenció General de la Comunitat Autònoma, des de l'any 2011".

Finalment, es proposa instar la Intervenció General a "elaborar i publicar, en el menor temps possible, els informes de Control Financer de revisió de fraccionaments de despeses en la tramitació de contractes menors" entre el 2011 i el 2017.

stats