Jarabo torna a demanar la dimissió de Biel Barceló però no amenaça de trencar els Acords pel Canvi

El líder de Podem ha reiterat a Eivissa que el vicepresident “ha de fer una passa a un costat”, però assegura que el Govern del Canvi no està en perill perquè mai afavoririen un Partit Popular “corrupte de dalt a baix”

La Setmana Santa no ha fet canviar d’opinió Alberto Jarabo i els seus companys de files. Com ja va fer dimecres passat al Parlament, i després d’escoltar les explicacions del vicepresident del Govern, Biel Barceló, Jarabo ha reiterat aquest dimarts la seva posició i ha tornat a demanar al líder de MÉS per Mallorca que dimiteixi. Ho ha fet esquivant en diverses ocasions la paraula dimissió i amagant-la amb la frase feta “fer una passa a un costat”, però finalment ha estat taxatiu i ha indicat que aquesta passa és cap a la porta de sortida. “Ha de dimitir”, ha conclòs.

El que no hi ha hagut és cap amenaça per tal de pressionar cap a aquesta petició. De fet, Jarabo ha deixat clar que els Acords pel Canvi continuen vigents i que no perillen posant en safata un canvi de govern cap a la dreta. “No ens podem comparar amb el Partit Popular, una organització que, amb la notícia que hem conegut avui de compareixença als tribunals de Mariano Rajoy, deixa clara que està corrompuda de dalt a baix”, ha explicat. Tot i això, no nega que mantenir Barceló com a vicepresident sembra una “ombra de sospita que deixa malament el PSIB, Podem i Gent per Formentera”, i ha recordat que “ MÉS per Menorca ja ha sortit dels acords”.

No cal demanar a les bases

Ja mirant cap a ca seva, Jarabo s’ha pronunciat contra la crisi interna que Podem a Eivissa va travessar fa uns mesos i que va acabar amb una petició formal dels cercles de Vila i Santa Eulària dirigida als organismes autonòmics per sol·licitar una consulta sobre si s’hauria de continuar formant part de l’equip de govern del Consell d’Eivissa. En aquest sentit, el líder del partit a les Balears ha reiterat que “no cal demanar això a les bases a les portes d’unes eleccions primàries”, i ha convidat a tots els díscols a presentar “propostes en positiu” que puguin millorar el partit.

L’habitatge ha centrat la seva visita

Alberto Jarabo ha vingut a Eivissa amb la seva companya al Parlament, Laura Camargo, a qui ha acompanyat per tal de conèixer de primera mà quines són les propostes del Consell d’Eivissa per tal de solucionar el problema d’accés a l’habitatge que pateix l'illa en general. Camargo ha sentenciat que “no cal fer cap estudi per veure que a Eivissa existeix una emergència habitacional” i, de fet, ha indicat que fa “unes setmanes” que negocien amb el conseller Marc Pons per tal que el Govern balear declari aquest estat d’emergència a la major de les Pitiüses. Això no obstant, la solució de Camargo implica incrementar la capacitat inspectora i sancionadora del Consell d’Eivissa pel que fa al lloguer il·legal de pisos turístics. “No pot ser que només hi hagi un inspector que pugui sancionar en tota l’illa”, ha sentenciat.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF