Els venedors ambulants de les Illes Balears denuncien maltractaments de la policia: "Un agent m’ha arribat a dir 'tu calla, que ets un terrorista'"

"No només és que ens amenacin, és que amb cada amenaça hi va una empenta o una coça als turmells"

Els venedors ambulants copen els llocs més concorreguts i són una imatge més del paisatge d’aglomeracions i saturació. / E. CALVO

Els venedors ambulants de la Platja de Palma, amb qui ha pogut parlar l’ ARA Balears, denuncien situacions d’assetjament i violència, tant física com verbal, per part del a Policia Local.

Fatomé és el nom fictici d’un home d’origen senegalès arribat a Mallorca l’any 2010. Ven roba i complements als turistes de l’ Arenal. Explica que el seu tracte amb la policia és constant, com el dels seus companys, però que alguns agents la duen d’ell.

Segons el seu relat, passa sovint que alguns policies els malmenin quan els aturen. “No només és que ens amenacin, és que amb cada amenaça hi va una empenta o una coça als turmells”, diu.

D’acord amb el que explica Fatomé, els agents volen atemorir-los per evitar que denunciïn el seu comportament. “A qui hem de denunciar? A un altre cos de policia? S’aprofiten de la nostra por per aconseguir impunitat”, es queixa.

Els manters recriminen, sobretot, l’actitud dels agents de la Policia Local: “És millor que t’aturi la Policia Nacional, que com a mínim et tracta amb respecte, com si fossis una persona”.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF