Podem demana una auditoria de la Conselleria de Turisme

Volen investigar els contractes de Pere Muñoz i el presumpte tracte de favor de Pilar Carbonell a la mà dreta de Cursach

Podem vol que es faci una auditoria externa a la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme "pel bé dels Acords pel Canvi". Els contractes que el fins ara director de l'Agència de Turisme de les Balears (ATB), Pere Muñoz, va adjudicar al coordinador de campanya de MÉS per Mallorca i la presència de la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, al sumari del cas Cursach han fet que la formació dels cercles vulgui "mirar amb lupa" la gestió de la Conselleria encapçalada per Biel Barceló.

La portaveu del grup parlamentari, Laura Camargo, ha afirmat aquest dimecres, després de saber-se que Barceló accepta la dimissió de Pere Muñoz, que l'auditoria ha de servir per comprovar "si tot el que s'ha fet ha estat seguint els criteris ètics dels Acords pel Canvi". No ha demanat aquesta vegada la dimissió del conseller, però ha "saludat" positivament la renúncia del director de l'ATB, que "ja trigava molt" a arribar.

Des de Podem esperen també que la compareixença de Pilar Carbonell –qui, segons el jutge instructor de la causa, hauria beneficiat el grup Cursach a l'hora d'agilitzar tràmits per concedir llicències a les seves discoteques– al Parlament, prevista per a les properes setmanes, doni les explicacions necessàries, ja que "els ciutadans han de saber".

La setmana passada, Barceló va blindar la seva directora general, qui va assegurar que no es plantejava dimitir. Muñoz, en canvi, després que la Fiscalia anunciàs que veia indicis de prevaricació i tràfic d'influències en l'adjudicació de contractes a l'excoordinador de campanya de MÉS Jaume Garau, va posar el seu càrrec a disposició del vicepresident, una renúncia que Barceló ha acceptat aquest dimarts.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF