Publicitat
Publicitat

Una consellera insular del PP i un regidor de Calvià donen una 'm'agrada' a una bandera franquista a Facebook

Esquerra Oberta denuncia l'actuació i anuncia que demanarà la reprovació dels dos càrrecs públics i de l'extinent de batle que ha penjat la imatge

La consellera insular del PP Esparança Català i el regidor popular a l'Ajuntament de Calvià Antonio Alarcón han donat un 'm'agrada' a una bandera franquista a Facebook. A més, aquesta ha estat penjada com a imatge de perfil per l'exregidor i tinent de batle amb Manu Onieva, Miquel Bonet.

Així ho ha denunciat Esquerra Oberta de Calvià, que ja ha anunciat que demanarà la reprovació tant de Bonet, que en l'actualitat és funcionari del Consistori, com dels altres dos càrrecs públics. Bonet fou el fundador de Ciutadans a Calvià i fou fitxat posteriorment per Onieva com a número 3. És considerat de l'ala més dretana i espanyolista del PP a Calvià i tant Català com Alarcón són pròxims a ell.

Esperança Català, històrica regidora del PP a l'Ajuntament de Calvià, va obtenir escó al Consell de Mallorca les eleccions passades, en les quals es presentava a la llista de María Salom com a número 9. Antonio Alarcón també va obtenir acta de regidor a Calvià estant a la llista de José Manuel Ruíz, exdirector general d'IB3.

En el cas de Bonet, no sols s'ha posat la bandera preconstitucional com a imatge de perfil a la xarxa, sinó que ho ha justificat en comentaris posteriors. "I les republicanes, les nazis, els comentaris antiracistes i les bombers del regidor de Calvià, què?", demana en un comentari. A més, diu que "l'àguila de Sant Joan és un símbol dels Reis Catòlics. Gràcies a ells som el que som i tenim el que tenim". "Ampla és Castella", conclou en un darrer comentari.

Esquerra Oberta en demana la reprovació

Els regidors del grup municipal Esquerra Oberta de Calvià han anunciat que presentaran al proper ple de l’Ajuntament una moció per reprovar l’acció de l’extinent de batle, així com per instar la de l’exregidora i actual consellera del Consell de Mallorca. Rafel Sedano, portaveu d'Esquerra Oberta, ha manifestat que “no es pot permetre que representants públics facin apologia del feixisme” i ha afegit que “aquests tipus de manifestacions inciten a l’odi i la violència i, per tant, ens agradaria saber si la fiscalia de l’Estat actuarà d’ofici, amb la mateixa contundència que altres ocasions".

Un altre regidor, Daniel Perpiñá, que també ha donat un 'm'agrada' a la publicació que ha llevat poc després, ha demanat disculpes i s'ha excusat dient que no se n'havia adonat: "He vist els colors de la bandera i no m'he fixat en l'escut", ha dit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF