CANVI CLIMÀTIC
Balears 24/01/2017

El Consell de Mallorca donarà 700.000 euros als ajuntaments per reduir les emissions de CO2

La utilització d'energies renovables, els carrils bici i el foment del transport públic són algunes de les mesures proposades pel Govern

Montse Terrasa
1 min
Els dos consellers han firmat el conveni.

PalmaEl Consell de Mallorca destinarà 700.000 euros als ajuntaments per tal que facin un pla per reduir les emissions de CO2. La institució insular ha firmat un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern per avançar en la lluita contra el canvi climàtic.

L'objectiu de Joan Font, conseller de Desenvolupament Local, és que tots els ajuntaments de Mallorca, una vegada adherits al Pacte de Batles, elaborin els seus Plans d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) per poder complir l'objectiu de reduir un 20% les emissions contaminants el 2020 i un 40% el 2030.

La partida que destinarà el Consell sortirà del superàvit de la institució en els pressupostos del 2016. La distribució dels 700.000 euros es farà segons les necessitats de cada ajuntament.

Sobre les possibles mesures que podrien prendre els consistoris, el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, ha mencionat la creació de carrils bici, l'ús d'energies renovables a edificis i la millora del transport públic.

Groizard ha remarcat que "és important començar a preparar plans de contingència" davant el canvi climàtic i hi ha afegit que d'aquí a pocs mesos hi haurà conclusions del procés participatiu per definir l'avantprojecte de la llei de canvi climàtic.

A la firma del conveni també han assistit el conseller Marc Pons, qui ha recalcat la necessitat d'avançar en la lluita contra el canvi climàtic i de tenir la col·laboració del Consell, i el director general de Qualitat Ambiental, Educació Ambiental i Residus, Sebastià Sansó.

stats