Balears 01/04/2016

El Consell Escolar recuperarà la composició inicial

El Consell de Govern dóna la primera passa per derogar la reforma que va fer-hi el govern Bauzá.

Jaume Vinyas
1 min
Marc Pons i Martí March durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern.

PalmaEl consell de Govern ha aprovat el projecte de llei de "refundació" dels consells escolars de les Illes Balears. Una modificació que recuperarà l'estructura original del Consell Escolar (CEIB), amb 50 membres. El conseller d'Educació, Martí March, ha destacat que, d'aquesta manera, es posa fi a la "retallada de participació" que va imposar el govern Bauzá, l'any 2012. March ha celebrat que la modificació possibilita que "la comunitat educativa estarà millor representada que mai" i ha expressat la voluntat que el CEIB "ha de ser un Parlament educatiu". En aquest sentit, ha destacat que actualment aquest organisme, creat el 1998, s'encarrega de la discussió del document "Illes per un Pacte" que hauria de ser la base de la política educativa els propers anys.

El CEIB és el màxim òrgan consultiu en matèria d'ensenyament no universitari a la comunitat. La nova composició afegirà 14 membres als 36 actuals. Aquests hauran de ser quatre representants dels professors; dos de les associacions de pares i mares; un de les federacions d'alumnes; un representant del personal d'administració i serveis dels centres; un representant dels centres privats; un elegit pels sindicats; un de les patronals; un de la conselleria; un de l'administració local i dues personalitats de prestigi designades pel conseller. A més, un representant del consell de Formentera ocuparà la cadira reservada a l'ajuntament de l'illa.

Amb aquesta nova composició, March confia complir amb l'objectiu de tenir un CEIB "fort, potent i amb capacitat de diàleg".

stats