Balears 26/03/2017

Company reclama lleialtat sense oferir integració a l’equip de Bauzá

El nou president del PP, interromput en el seu discurs per una militant que li ha reclamat que xerràs “en espanyol”

Jaume Vinyas
4 min
Els dos aspirants a la presidència del PP, amb l'equip del vencedor, Biel Company

PalmaLa victòria de Biel Company en el quinzè congrés autonòmic del PP ha estat incontestable; està per veure, ara, si la pau torna al partit. El nou president ha reclamat "a tothom que estimi el partit que es posi darrere les sigles a empènyer", però en cap moment ha fet menció a la integració de l'equip del perdedor més enllà del tòpic "aquí hi cabem tots però ningú és imprescindible".

Company, rebut al Molí des Compte, per qui va estar a punt de ser el seu adverdari, l'exconseller de Turisme, Jaime Martínez.

L'inici del discurs ha reflectit la tensió que s'ha respirat entre els dos bàndols al llarg de la campanya. Company no havia ni finalitzat la primera frase quan una militant li ha demanat que s'expressàs "en espanyol". Immediatament, la multitud ha començat a cantar "president, president" mentre se sentien alguns crits de "fora, fora!" i "impresentables!". Company, tot d'una, ha reclamat que no s'espatllàs "la festa del PP" i ha continuat amb el discurs, íntegrament en català.

El ja president ha agraït a José Ramón Bauzá "haver competit" i que l'hagi cridat una hora abans que es coneguessin oficialment els resultats per felicitar-lo. Posteriorment, però, ha assenyalat que "cal saber guanyar i cal saber perdre". Bauzá i el seu equip, per cert, han arribat al congrés quan la presidenta, Teresa Palmer, ja havia anunciat els resultats i s'especulava sobre la seva absència.

Company, aclamat, abans d'oferir el primer discurs com a president del PP.

Referències al joc brut

Contràriament al que féu en la primera jornada del congrés, Company ha tornat a fer referència al 'joc brut' durant la campanya i ha tornat a fer servir símils futbolístics: "S'hi pot entrar dur, però no brut".

El president ha reconegut que la campanya ha estat "llarga i dura", amb alguns moments "que no han estat bons d'aguantar". "Alguns m'han difamat, han dit coses de mi que no són veritat", ha lamentat.

Finalment, ha adoptat un to més relaxat per agrair la feina feta als seus col·laboradors, especialment a la portaveu parlamentària, Marga Prohens, i al portaveu, Llorenç Galmés, de qui s'ha acomiadat amb un enigmàtic, "quan dus els calcetins, ets un altre". Company s'ha volgut fer la foto de família amb tot el seu equip i, fins i tot, ha convidat la vicepresidenta en temps de Jaume Matas, Rosa Estaràs, a pujar a l'escenari. L'eurodiputada s'ha empegueït un poc, però finalment s'ha sumat a la foto. Només llavors Company ha convidat Bauzá a sumar-s'hi. L'expresident ha acceptat amb cara de circumstàncies.

Company ha convidat a fer-se la foto de familia amb Bauzá, en el darrer moment.

Una vegada finalitzat l'acte, Bauzá ha atribuït els mals resultats a l'escassa participació i ha assegurat que, si la campanya hagués durat una mica més, la victòria hauria estat possible. Company, per la seva banda, ha insistit a mostrar-se ambigu respecte del futur de Bauzá en el partit.

Bauzá ha estat consolat pels seus seguidors.
stats