Balears 12/09/2014

La majoria de ciutadans de les Balears fa culpable el Govern del conflicte educatiu

Els illencs comparteixen els motius de la vaga però no li donen suport

1 min

La majoria dels ciutadans de les Illes Balears (56%) fa responsable el Govern del conflicte educatiu davant un 24% que en responsabilitza l'Assemblea de Docents i un 9%, els sindicats, segons una enquesta de la Fundació Gadeso. Els intents de l'Executiu de fer veure un rerefons polític al conflicte han fracassat, ja que tan sols un 5% de la població l'atribueix als partits de l'oposició. Impera l'escepticisme sobre la possibilitat d'arribar a un consens amb Bauzá, que tan sols veu factible un 9% dels enquestats.

La impopularitat educativa de l'Executiu no és tan atribuïble al TIL com a l'augment de les ràtios (75%), la disminució del nombre de professors (74%) i la retallada de mestres de suport i d'atenció a la diversitat (64%).

A l'hora de fer una diagnosi sobre els problemes del sistema educatiu, la ciutadania és quasi unànime: el 90% assenyala l'abandonament i el fracàs escolar com les principals qüestions a solucionar. A continuació, vénen la manca de relació entre el que s'ensenya i el món laboral (77%), la manca de recursos i inversió (64%), la massificació dels centres (33%) i la manca de disciplina (25%).

L'opinió sobre la llei Wert, que entra en vigor aquest curs, és també negativa: el 59% la rebutja i creu que durà més problemes.

stats