Balears 10/11/2016

Autoritat Portuària projecta a Eivissa el pàrquing soterrat més gran de l'illa

Abans de fer-ne públics els detalls, però, s’ha d’arribar a un acord amb les tres concessions que se'n veuen afectades

Armando Tur
2 min
Gual de Torrella a les oficines del Port d'Eivissa

EivissaAutoritat Portuària projecta per a la ciutat d’Eivissa el pàrquing soterrat més gran de l’illa. Des de la màxima institució portuària afirmen que el projecte ja s’ha redactat i que per fer-ne públic els detalls s’ha de parlar abans amb tres concessions que se'n veuen afectades: el Club Nàutic, el varador i la Confraria de Pescadors; i sobretot, que es tindran en compte les necessitats dels veïns de la zona, ja que, segons ha manifestat el president Gual de Torrella, “les concessions públiques s’han de fer tenint en compte l’interès general”, malgrat que ha matisat que els detalls d’aquestes “necessitats” s’hauran de parlar amb l’Ajuntament.

Aquest anunci l’ha fet en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Navegació i Ports del port d’Eivissa, en la qual han participat representants de sectors molt diversos, a més de l’alcalde del municipi, Rafel Ruiz, i la consellera de Mobilitat d’Eivissa, Pepa Marí.

Gual de Torrella també ha explicat les novetats previstes per al passeig de Joan Carles I, conegut com el passeig Marítim, que veurà com s’eliminen les barreres que separen les voreres de la primera línia de mar i que permetrà els vianants caminar “des del muro fins al Botafoch”, sempre amb una “distància de seguretat”, cap a les embarcacions. “Molts establiments de les marines que avui estan tancades ja són d’accés públic” i, per tant, “no té sentit” no poder fer un ús públic de les instal·lacions. El model que s'ha de seguir és el mateix que s'ha seguit amb l’avinguda de Santa Eulària, “de manera que encara esperam reconeixements”, ha dit el president.

A més s’ha avançat que les obres del Martell es reprendran el desembre i s’acabaran el maig, i que d'aquí a poques setmanes es podran conèixer el nom de les tres empreses que opten a aconseguir la concessió del Club Nàutic d’Eivissa. Ahir es va obrir el sobre, però “en un cas hi havia un error” i ara es donarà temps a l’empresa per poder corregir-lo. En definitiva, Gual de Torrella espera que totes les obres que hi ha pendents a la zona portuària de la ciutat d’Eivissa estiguin acabades, o a punt de fer-ho, l’any 2019.

stats