Balears 17/05/2017

Armengol: "Si Canàries apuja el descompte aeri fins al 75%, Balears també"

La presidenta ha explicat que estan treballant de "manera seriosa" perquè el govern central fixi una tarifa plana en els vols interilles

J.v.
2 min
La socialista Francina Armengol, durant la seva participació en un desdejuni informatiu organitzat per Executive Fórum.

PalmaFrancina Armengol reclamarà, per a Balears, el descompte del 75% dels vols interilles si el govern espanyol la concedeix a Canàries, en el marc de la negociació dels pressupostos generals. La presidenta ho ha assegurat, aquest dimecres, quan se li ha demanat per l'anunci que dimarts va fer el diputat de Nueva Canarias Pedro Quevedo en aquest sentit. El vot de Quevedo és essencial per assegurar una majoria parlamentària que aprovi els comptes del 2017 i el canari va avançar que Rajoy estudiarà concedir la reivindicació canària, diferent de la tarifa plana de 30 euros que reclama Balears per al mateix concepte.

Armengol ha assegurat que defensarà el mateix tracte per a Balears "amb duresa" i ha criticat que la delegada del Govern a Balears, Maria Salom, no tingui la mateixa actitud a l'hora d'exposar els interessos dels ciutadans de Balears.

Segons Armengol, l'Estat ha de convèncer la Unió Europea que el descompte per als residents de Balears és possible, igual que a altres territoris europeus. Aquest projecte, ha recordat, també té el suport del PP balear, encara que els populars ho tirassin enrere al Congrés quan es van tramitar els Pressupostos Generals de l'Estat.

El PP també ho reclamarà

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha assegurat que el govern central tractarà de la mateixa manera els ciutadans canaris que els balears perquè ho marca la llei. "El descompte de resident ha de ser el mateix per a Canàries, Balears, Ceuta i Melilla", ha afirmat. Amb tot, ha assegurat que la formació reclamarà als seus de Madrid que tinguin en compte les reivindicacions balears.

La notícia es produeix justament el mateix dia que s'han elegit els tres diputats balears que aniran a defensar la nova proposta de Règim Especial per a les Balears (REB) que va aprovar dimarts el Parlament. Seran els menorquins Nel Martí (MÉS per Menorca), Antoni Camps (PP) i Damià Borrás (PSIB).

stats