EDUCACIÓ
Balears 09/06/2017

Un 85% dels alumnes de 4t d’Infantil s’escolaritza en la seva primera opció

Les dades creixen respecte del 16/17 en uns sis punts percentuals

Martí Gelabert
2 min
El nombre de famílies que podran dur els nins al primer centre triat ha crescut de manera considerable.

PalmaEl nombre d’alumnes que aconsegueixen entrar a la primera opció de centre escolar que trien ha augmentat en relació amb l’actual curs escolar. Així, en el proper (17/18), el 85% de l’alumnat ha pogut entrar al centre que les famílies han escollit.

Ho va explicar el director general de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d’Educació i Universtat, Antoni Morante, després de la visita al col·legi Alenxandre Rosselló de Palma. Morante va recalcar que aquesta xifra representa una millora d’entre 6 i 7 punts percentuals respecte del curs actual. Així, va assegurar que hi ha més gent que ha tingut l’oportunitat d’entrar en la primera opció “amb més facilitat que el curs passat”.

Uns 15.000 alumnes han participat al procés d’escolarització enguany, una xifra similar a la d’aquest curs. Ara, s’obre un procés de reclamacions fins al 13 de juny i, tres dies més tard, es publicaran les llistes definitives. S’obre, també, el procés de matrícula.

Morante va considerar que la causa de la millora de les xifres perquè les famílies puguin escollir la primera opció és que “s’ha fet molta feina des d’Escolarització” i que hi ha hagut “molta col·laboració dels ajuntaments”. En aquesta línia, el director general va voler concloure que hi ha hagut “feina de tothom” que ha ajudat que el procés pugui anar “molt millor”.

Evitar guetos

El procés d’escolarització per al proper curs va presentar-se per segon any amb l’objectiu de tenir una distribució equilibrada de l’alumnat per evitar guetos socials i educatius. S’ha col·laborat amb els municipis d’Inca, sa Pobla, Manacor, Porreres, Palma, Alcúdia, Muro, Felanitx, Santanyí i Campos.

L’objectiu era que els 3.000 nouvinguts que arriben a les Illes, normalment, es puguin distribuir de manera equitativa entre centres públics i privats d’aquestes localitats.

També hi ha hagut variacions en relació amb l’escolarització de proximitat. Pel que fa a les ràtios, no es van anunciar mesures concretes, però ja es va recordar que la Conselleria treballaria per disminuir les de 4t d’EI a 20 alumnes per aula -ja sigui per nombre fix o introduint un professor de suport- i que, a més, s’avançaria aquest mètode a 5è d’EI.

stats