Balears 23/10/2017

Airbnb no es veu responsable del problema d’habitatge de les Pitiüses

La patronal d’habitatges turístics de la Pimeef celebra el seu congrés, al qual acudeixen representants dels principals portals de lloguer a internet

Armando Tur
2 min
Al centre, Àngel Mesado, d'AirBnb

EivissaAirbnb no creu que sigui culpable de la manca d’habitatge de lloguer i dels alts preus que es pateixen des de fa anys a Eivissa i a Formentera. Un dels màxims representants de la companyia, Àngel Mesado, ha explicat avui a Eivissa que el portal web “és conscient de la sensibilitat sobre aquest tema a les Pitiüses”, però ha demanat que no s’analitzi només l’impacte d’Airbnb. “Quan es parla del problema no es parla de polítiques de lloguers, de manca d’habitatge social, de la comunicació que es fa com a destinació turística...”, ha assegurat Mesado, qui diu que el fenomen “no és aïllat” i que s’ha de mirar el context sobre com es gestiona el turisme més enllà del que demana Aribnb.

En demanar-li si Airbnb obligaria a eliminar els anuncis que no aportassin nombre de registre, Mesado s’ha limitat a dir que ara mateix s’informa la comunitat d’usuaris de la nova llei balear i es treballa per “fer saber a les administracions els impactes positius” del lloguer que promou aquesta plataforma. De fet, Airbnb es mostra contrari a una llei que considera “desproporcionada i inútil” i convida el Govern a iniciar un “diàleg constructiu” per arribar a un acord que promogui el “desenvolupament sostenible”.

I és que segons Airbnb aquest portal té un impacte econòmic positiu “molt potent per als particulars i per als negocis d’Eivissa” i assegura que gràcies al portal “se'n comencen a beneficiar” comerços locals i petites empreses “que no estan associades al turisme de luxe ni al tot inclòs”.

L’Estat incrementarà els controls

Aquestes declaracions s’han produït en el marc del III Congrés d’habitatges turístics de la Pimeef, que es du a terme durant tot el dia a l’extensió universitària de la UIB d’Eivissa i en què el subdirector general de Cooperació Turística del Ministeri d’Economia, Antonio Nieto, ha assegurat que l’Estat aprovarà una llei que exigirà als portals dedicats al lloguer de cases i pisos turístics que comuniquin a l’Agència Tributària la identitat dels propietaris dels pisos així com els ingressos que generen a través de les seves pàgines web.

stats