Publicitat
Publicitat

CAS POLICIA LOCAL

Els advocats dels agents denuncien “indefensió”

Un grup d’advocats defensors dels agents implicats en el cas de la Policia Local va abandonar ahir el despatx del jutge instructor Manuel Penalva al·legant “indefensió”

Un grup d’advocats defensors dels agents implicats en el cas de la Policia Local va abandonar ahir el despatx del jutge instructor Manuel Penalva al·legant “indefensió” durant la declaració de l’Ico, un dels testimonis del cas i que fins ahir mateix va estar a la presó de Palma, si bé ja es dirigia a Alacant. Segons fonts judicials, aquest fet va produir-se després que Penalva decidís aixecar una part del secret de sumari, sense que els lletrats poguessin accedir al contingut íntegre de les declaracions.

El gest dels advocats va causar estranyesa al jutge perquè la major part de la informació ja va aparèixer al sumari que va fer-se públic fa nou mesos, així com en bona part dels mitjans de l’illa. Igualment, el Ico havia estat citat a declarar aquest divendres precisament amb la intenció que els advocats poguessin demanar-li què havia explicat amb anterioritat. Tanmateix, alguns d’aquests haurien demanat l’ajornament d’aquesta sessió, però la petició va ser denegada també pel jutge, cosa que va desfermar de nou la polèmica. El fill de la Paca de Son Banya explicà durant l’inici de la instrucció que havia rebut pressions per part de la Patrulla Verda i d’altres unitats de la Policia Local perquè abandonàs el seu establiment. Més tard, va conèixer-se que el motiu de les extorsions i les amenaces que hauria rebut hauria estat que el seu negoci rivalitzava amb l’imperi de Tolo Cursach, un dels principals beneficiaris de la trama corrupta.

Interessos

Segons el sumari de la causa, quan l’Ico va adquirir els locals nocturns a la zona de Gomila, un dels propietaris li hauria advertit que no intentàs “perjudicar” els interessos del Grup Cursach Ocio perquè, “si el feia enfadar, tindria problemes”. Va ser aleshores quan el propietari va pronunciar una frase memorable amb la intenció de resumir quin era el poder de Cursach: “A veure si ho entens, aquí passa el mateix que a Son Banya amb la Paca. Tolo Cursach és la Paca de la nit”.

Cursach va ser detingut el març d’enguany acusat de més d’una quinzena de delictes. En la interlocutòria del jutge diversos testimonis narraven les argúcies del magnat per mantenir-se a la cúpula dels empresaris de l’oci nocturn. En l’entramat haurien estat implicats molts agents municipals que han acabat passant pel despatx de Penalva i alguns també han acabat a la presó. La causa, que esclatà el 2013, continua avui dia fent circular testimonis i nous acusats pel Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF