TRIBUNALS
Balears 01/09/2016

Absolen l'exbatle de Bunyola per la mort del jove electrocutat per un fanal

La jutgessa condemna l'electricista de l'Ajuntament a 2 anys de presó per imprudència greu

Agnès Antich
1 min
L'exbatlle de Bunyola, Jaume Isern i l'exelectricista del Consistori, A.B.A., a la banqueta dels acusats

PalmaLa jutgessa penal número 4 de Palma, Francisca Ramis, ha absolt l'exbatle de Bunyola Jaume Isern d'un delicte d'homicidi imprudent per la mort d'un jove, l'agost del 2014, a causa de la descàrrega elèctrica d'un fanal del poble. La jutgessa sí que condemna, però, el funcionari del Consistori que exercia d'electricista a 2 anys de presó, en aquest cas com a autor d'un delicte per imprudència greu.

La sentència, notificada aquest dijous, també absol l'Ajuntament de la responsabilitat civil demanada en contra seva. L'exbatle de Bunyola assegurà durant el judici que no l'avisaren del mal estat del fanal.

D'altra banda, l'electricista contà a la Sala que actuaven a partir de les avaries que tenien i que aquests fanals no havien provocat mai cap problema. El funcionari, que es jubilà després dels fets, assegurà que el fanal estava en bon estat però que s'hauria pogut obrir i manipular.

El PP creu que s'ha fet justícia

El secretari general del PP, Tià Sagreras, ha celebrat l'absolució d'Isern i ha recordat que sempre ha comptat amb el recolzament del partit. "Tots teníem assumit que això és un problema que podríem tenir tots, jo mateix som batle", ha assenyalat en relació al "desgraciat incident" que va suposar el judici a Isern. En aquest sentit, ha expressat "satisfacció" i ha valorat que "s'ha fet justícia entorn de la figura d'en Jaume que havia passat una mala temporada".

El secretari general del PP, Tià Sagreras, valorant l'absolució de Bauzá davant la seu del partit.
stats