Balears 15/02/2017

Abel Matutes nega tenir la intenció d’obrir una nova pedrera davant les acusacions del GEN

L’empresari limita la seva resposta a una nota en què assegura que “sota cap concepte” aprovaria un projecte que inclogui l’obertura d’una altra gravera

Armando Tur
1 min
Abel Matutes a una imatge d'arxiu

EivissaL’exministre i empresari eivissenc Abel Matutes ha respost aquest dimecres a les acusacions del grup GEN-GOB que asseguraven que ell, juntament amb la concessionària MAB, crearien una nova pedrera en uns terrenys de la serra de sa Granada, a Sant Antoni de Portmany, amagant-se en una suposada “restauració” d’una que els ecologistes descriuen d'“inexistent”.

Matutes diu ara que “no hi ha intenció d’obrir una pedrera” a Eivissa i que “sota cap concepte” l’empresari “aprovaria un projecte que inclogués l’obertura d’una nova pedrera”. D’aquesta manera es contradiuen les paraules del GEN-GOB que asseguraven que, a través de la societat Can Escandell SL, es volia restaurar “una gravera fantasma” en un terreny declarat Àrea Natura d’Especial Interès (ANEI) i Lloc d’Importància Comunitària (LIC).

Recordem que els ecologistes asseguren que el document que ha sortit a exposició pública parla de la restauració de la pedrera s’Esparta, i la situa en uns terrenys forestals “on no existeix cap gravera”, segons indica el Pla de pedreres de les Illes Balears de 1999. Per això, el GEN-GOB afirma que “permetre l’explotació d’aquesta pedrera suposaria una il·legalitat” i la vinculen a “maniobres iniciades amb la construcció de les autopistes”, que ara tornen a despertar “amb l’anunci de la licitació imminent” del desdoblament del tram de Ca Na Negreta a la carretera de Santa Eulària.

stats