Vueling augmentarà un 26% la seva oferta a Mallorca el 2018

La companyia amplia la base a l'illa i estrena tres rutes noves, a la Corunya, Stuttgart i Viena

La companyia de baix cost Vueling ha presentat aquest dimecres les novetats amb vista a la propera temporada, en la qual incorporarà un nou avió de base, el quart, que li permetrà augmentar fins a un 26% el nombre de seients que posarà a la venda durant l'any vinent. El director de rutes de la companyia, Manuel Ambriz, ha destacat que la incorporació d'un quart avió de base suposarà la creació d'una quarantena de llocs de feina. Fonts de la companyia han especificat que una vintena seran directes (pilots i tripulants de cabina), amb els quals la companyia ja tindrà 89 treballadors a l'illa, i una vintena més indirectes, dels serveis de 'handling' i manteniment, majorment.

La incorporació d'aquest quart avió permetrà a la companyia treure al mercat mig milió de seients més que l'any passat. En total, calculen que se'n comercialitzaran uns 2.400.000.

Vueling operarà 29 rutes des de Son Sant Joan, incloses tres de noves. A partir de dia 28 de març volarà a la Corunya, una ruta per a la qual ja es poden adquirir els vols. Dia 1 de juny s'obriran dues noves rutes: a Stuttgart i a Viena. A més, augmentaran les freqüències amb la resta de rutes ja establertes amb la Península. La connexió amb Barcelona podria tenir fins a 12 vols diaris durant els mesos d'estiu.

Ambriz ha destacat que aquestes novetats contribuiran a “enfortir la base i reforçar el nostre lideratge”.

Discrepàncies amb el Govern

Ambriz ha assegurat que enguany han fet la planificació de creixement de les rutes de manera “molt prudent” després dels problemes que va patir la companyia l'estiu del 2016, que, només a les illes, van afectar gairebé 200.000 passatgers. Precisament, Ambriz ha anunciat que la companyia està “en procés” de recórrer contra la multa de 340.000 euros que li va imposar el Govern per aquelles cancel·lacions.

El directiu ha defensat que han invertit “moltíssim” a millorar les seves deficiències i que l'estiu d'enguany han millorat la puntualitat a Mallorca entre un 24 i un 25%. Ara bé, no ha volgut entrar en el fons dels arguments que han duit la companyia a prendre la decisió de recórrer.

Amb tot, ha insistit en la gran aposta de la companyia amb Balears i, més concretament, amb Mallorca.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF