Vila canviarà el sentit de les principals avingudes abans de desembre

La corporació adverteix que els embossos “no acabaran”, però la circulació serà més “ordenada i segura” i es guanyaran places d’aparcament

El sentit del trànsit de les avingudes Ignasi Wallis, Bartomeu Rosselló i Santa Eulària de la ciutat d’Eivissa canviarà abans de Nadal del 2017 i es convertiran en vies de sentit únic. Ho ha informat l’Ajuntament d’Eivissa anunciant l’aplicació de la s egona fase del seu Pla de mobilitat, una planificació que ja s’ha començat a aplicar però que queda pendent de la finalització de les obres de remodelació del centre de la ciutat.

Per al desenvolupament d’aquesta segona etapa el Consistori hi invertirà un total d’1,2 milions d’euros, ja que, malgrat que “no hi haurà grans obres”, sí que s’hauran de fer importants feines de “coordinació”, com ha explicat la regidora d’Urbanisme, Elena López. De tota manera, malgrat aquesta “senzillesa”, l’Ajuntament preveu que seran necessàries “entre sis i vuit setmanes” per realitzar feines de pintura, asfaltatge, senyalització i canvi de semàfors.

“L’objectiu és guanyar en fluïdesa i seguretat”, ha explicat López, qui ha alertat que amb això no s’acabaran els embossos de temporada i d'hora punta, però diu que, a canvi, sí s’eliminen punts negres, ja que desapareixen d’aquestes avingudes “els girs a l’esquerra”. “Tenim una ciutat molt petita, amb molta pressió de vehicles”, ha explicat López per justificar la necessitat d’aquests canvis, que, en tot cas, “estan avalats pels tècnics de la casa”.

D’altra banda, el regidor de Mobilitat, Juanjo Hinojo, ha explicat que la unificació del sentit de les avingudes permetrà guanyar entre 100 i 120 aparcaments en aquestes vies. A més, s’ha anunciat que l’aturada de taxis de l’avinguda de Bartomeu Rosselló es traslladarà a la de Santa Eulària i que conviurà amb aparcaments per a motos al tram final. Aquesta avinguda, juntament amb la d'Ignasi Wallis, serà només d’entrada, mentre que la d'Espanya serà només de sortida.

 

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF