El rector de la UIB defensa que s'emprà el procediment adequat per nomenar Nadal Honoris Causa

 Huguet lamenta el rebombori mediàtic que ha motivat la renúncia del tennista

El rector de la UIB, Llorenç Huguet ha comparegut avui matí davant els mitjans per explicar els motius de la renúncia del tennista Rafel Nadal a ser nominat Doctor Honoris Causa. Huguet defensa que el procediment que s'ha seguit en el cas del manacorí és el correcte. "El procediment és el l'habitual i adequat. És pràcticament impossible anar a un Consell de Govern de la Universitat amb un nom amagat", ha explicat. En aquest sentit i davant les crítiques que en el seu parer han motivat la renúncia del tennista, assegura que "hi ha altres motius" més enllà de com s'ha fet.

El rector, igualment, ha lamentat que "no hi hagués cap crítica" al respecte manifestada en el darrer Consell de Govern de la universitat i que tota la polèmica s'hagi traslladat a través dels mitjans de comunicació. "Acceptam la discrepància -ha dit-, però volem poder participar-ne".

En la compareixença, el rector de la UIB ha explicat els motius pels quals feren la proposta a Nadal. A part de ser un "referent" a nivell esportiu, Huguet ha destacat la "tasca solidària" del tennista, qui a 21 anys posà en marxa una fundació per ajudar els més desfavorits. La direcció de la UIB lamenta profundament la polèmica i la renúncia de Nadal i agraeix al tennista el to de la carta remesa ahir a la universitat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF