El degà de la UIB Miquel Deyá amenaça els estudiants amb denunciar-los a la Fiscalia

El col·lectiu 'Estudiants en Xarxa' ha decorat el claustre de l'edifici Ramon Llull amb paperetes del referèndum i banderes per reivindicar la democràcia i la llibertat d'expressió

Pel camí marcat pel Govern de Mariano Rajoy. És per on transita el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears, Miquel Deyá. L'exdirector general amb el Govern Bauzá no vol donar cap oportunitat al diàleg i a la normalitat democràtica en una institució universitària i aquest divendres ha tornat a mostrar el seu vessant més repressiu. 

Deyà ha amenaçat els estudiants que formen el col·lectiu 'Estudiants en Xarxa' de denunciar-los a la Fiscalia. El motiu? Decorar el claustre de l'edifici Ramon Llull amb banderes (mallorquina, senyera, estelada i una de verda) i paperetes per reivindicar l'exercici de la democràcia i la llibertat d'expressió i donar suport al referèndum de l'1-O a Catalunya.

Així ho ha fet públic el portaveu del col·lectiu Biel Bibiloni en un vídeo que han penjat a les xarxes socials. Bibiloni ha recordat que la decoració del claustre s'ha fet després que el mateix Deyá requisàs una bandera divendres passat després d'un acte de suport al referèndum català.

"Ho fa per assustar-mos", afirma Bibiloni en el vídeo. "Ell (Deyá) sap que no pot requisar material del claustre i nosaltres continuarem ferms, expressant-mos en llibertat en un espai públic com és el claustre", ha explicat.

"El degà m'ha dit que em feia responsable de l'exhibició de símbols, segons ell, anticonstitucionals al claustre, i que em denunciaria a la Fiscalia si no els retiràvem. Li he demanat que em mostràs la normativa sobre la qual sustentava la seva amenaça i no ho ha volgut fer", ha afegit Bibiloni.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF