Publicitat
Publicitat

Torres torna a envestir la infanta i apunta al príncep

L'exsoci d'Urdangarin torna a lliurar correus sobre la família reial espanyola

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin al capdavant de l'Institut Nóos, Diego Torres, ha tornat a la càrrega contra la infanta Cristina i la família reial en una nova tramesa de correus electrònics al jutge del cas Nóos. Tot i que l'escrit de l'advocat de Torres, Manuel González Peeters, envesteix la filla del rei -intentant donar a entendre que sabia quins eren els negocis de l'Institut Nóos-, alhora diu que no vol que se la imputi. La novetat, però, és que aquesta vegada aporta correus electrònics que afecten el príncep Felip de Borbó.

Entre els missatges, en destaca un del juny de 2010 enviat per Urdangarin, molt probablement al fill del rei d'Espanya, en què fa de mitjancer perquè conegui un dels seus aliats en la trama Nóos: Joaquim Boixareu, creador per encàrrec de la fundació successora de Nóos -la Fundación Deporte, Cultura e Integración Social- i desimputat del cas el mes de març.

En concret, el correu d'Iñaki Urdangarin, a un contacte de nom "Felipe" -no en surt l'adreça-, amb un tracte familiar, demana: "Et recordes de Joaquim Boixareu i Marga Fiol? Són uns veïns nostres de Barcelona i amb els quals compartim esquí i taula a Baqueira [...] Sopant a la Vall d'Aran deuríeu comentar la possibilitat d'una visita teva a Moscou, on anaves a inaugurar una fira [...] En Joaquim voldria saber si penses anar-hi i si és possible saber quan. Segurament miraria de combinar-ho per veure si us veieu a Moscou". Aquell mes de juny Felip de Borbó va passar cinc dies entre Moscou i Sant Petersburg. El correu en qüestió comença d'una manera molt gràfica: "Felip, què tal, com et tracta la vida... jo aquí, guanyant-me el jornal".

Torres i el seu advocat també ataquen el príncep per la via més ínteima: amb un correu del duc de Palma a l'alt executiu de Citigroup i conegut d'Urdangarin Pedro López-Quesada que inclou una "llista provisional per al comiat de Felip". Peeters s'encarrega d'explicar que el correu, enviat el 13 d'abril de 2004, és de vint dies després que es fes públic que Felip de Borbó i la seva futura esposa, "en solidaritat amb l'11-M, havien decidit suspendre el seu comiat de fadrí". "Sembla que no fou el cas", remata l'advocat.

Imputació

"No es pretén ni prop fer-hi la imputació de l'esposa d'Iñaki Urdangarin", assegura l'advocat de Torres al final del seu escrit. Allò que torna a intentar deixar clar és que la dona de Diego Torres, Ana María Tejeiro -que no formava part de la junta directiva de Nóos- està imputada amb manco raons de les que hi ha en contra de la duquessa de Palma. I Torres ho diu just un dia abans que s'acabi el termini perquè les parts personades al cas es pronunciïn sobre la "hipotètica citació com a imputada" de la filla del rei d'Espanya.

En principi avui s'acaba el temps perquè les parts diguin la seva sobre la possible citació de la infanta. De moment, que s'hagi fet públic, només s'han prounciat sobre la citació l'advocat de Diego Torres, el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach i el col·lectiu ultra Manos Limpias. Només els darrers han demanat que la infanta declari, tot i que a l'advocat de Torres poc li ha faltat i els documents que ha donat al jutge no són, precisament, per ajudar-la a deslliurar-se de declarar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF