Tòfol Castanyer completa els més 190 km solidaris per la Serra de Tramuntana

L'atleta va partir de l'ajuntament de Sóller a les 7h d'ahir divendres i ha arribat sobre les 15.30h d'avui

Passaven cinc minuts de les set del dematí de divendres, l'hora prevista, quan l'atleta de muntanya Tòfol Castanyer va partir de l'Ajuntament de Sóller per recórrer més de 190 km per la serra de Tramuntana. La cursa forma part del projecte 'Passes per en Pau', un repte esportiu i solidari que té la finalitat de recollir els més de 15.000 euros que necessita en Pau per comprar una cadira adaptada.

En Pau és un jove solleric de 19 anys que pateix la distròfia muscular de Duchenne, una malaltia degenerativa rara que provoca la pèrdua ràpida i progressiva de mobilitat, força i consistència als músculs.

A la línia de sortida s'hi varen aplegar un centenar llarg de veïns de Sóller, que han matinat per donar ànims i escalfor tant a en Tòfol Castanyer com a en Pau. Al so de les xeremies, en Tòfol ha començat a córrer satisfet perquè "el projecte ja ha estat un èxit" i "ara només queda gaudir i posar la cirereta al pastís".

Davant de l'Ajuntament de Sóller hi va quedar l'arc de la línia de sortida i un cronòmetre que, si no hi ha res de nou, funcionarà durant unes trenta hores, fins que Castanyer torni al poble avui al migdia o a primera hora de l'horabaixa. Mentrestant, escoles, associacions i particulars de Sóller segueixen mantenint la plaça viva amb un munt d'activitats solidàries, com concerts, berenades i un dinar.

Enfilant el primer cim: el penyal del Migdia

Encara faltava més d'un quart d'hora per a les nou de divendres quan Tòfol Castanyer començava a enfilar-se al primer cim del recorregut, el penyal del Migdia. Després, seguirà cap al Puig Major i recorrerà tota la Serra dues vegades des de Sóller fins a Pollença, des d'allà cap a Andratx i una altra vegada cap a Sóller.

L'avituallament abans d'arribar a Lluc

També divendres, un poc abans de les onze Tòfol Castanyer va passar per un punt d'avituallament al creuer de la carretera sa Calobra, de camí cap a Lluc. La complexa organització que ajuda a l'atleta en aquesta fita s'encarrega de controlar-lo en punts clau, d'assistir-lo amb roba, calçat, begudes i també amb roba eixuta, calçat i equipament. Els altres corredors implicats també l'acompanyen en els trams més accessibles de la cursa.

Retard i mal temps

Castanyer ha partit de Sóller a l'hora prevista, les set i cinc, però el migdia d'aquest divendres ja acumula una hora de retard sobre les previsions de l'organització. Aquest endarreriment causat pel mal temps, però, no impedeix de moment que l'atleta continuï la seva gesta tot i la intensa boira de primera hora del matí i els episodis de pluja d'aquest migdia de divendres.

Pels carrers de Pollença

Passades la una del migdia, l'atleta va entrar divendres a Pollença juntament amb tres companys, que varen fer amb ell part del recorregut pel poble. Entre ells vàrem veure el triatleta pobler Miquel Capó.

D'Andratx cap a Sóller: "Hala venga, andiamo!"

Eren devers les set del dematí quan Tòfol Castanyer ha arribat a Andratx, el punt més a ponent pel que haurà passat en aquesta doble travessa per la Tramuntana. Des d'aquí, ha tocat fer mitja volta per tornar a Sóller, on es preveu que arribi passades les 15h.

Tot i que feia unes 24 hores que corri, Castanyer s'ha mostrat animat i ha recorregut a l'expressió italiana 'adiamo!' per encara l'últim tram d'aquesta cursa solidària. Després d'Andratx, Castanyer ha arribat a Estellencs, on ha recuperat forces breument en un punt d'avituallament.

La meta: "L'important és el que heu fet vosaltres"

"El que he fet jo és el menys important, l'important és el que heu fet vosaltres", amb aquestes paraules ha agraït Tòfol Castanyer la rebuda que ha tingut a Sóller i la implicació de tot el poble en el repte solidari 'Passes per en Pau'. Passaven pocs minuts de les 15.30 quan ha completat els més de 190 km que hauran servit per donar a conèixer la distròfia de Duchenne i altres malalties rares i per recaptar els gairebé 16.000 euros que en Pau necessitava per a la seva cadira adaptada.

" data-width="500">

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 21/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF