Publicitat
Publicitat

Tampoc hi haurà nous interins docents el 2014

El Consell de Govern acordà ahir renovar la suspensió de nomenament de personal interí docent i de personal laboral d'administració en educació

El Consell de Govern acordà ahir renovar la suspensió de nomenament de personal interí docent i de personal laboral d'administració en educació, com també les despeses de personal corresponents al complement de productivitat i gratificacions.

La portaveu del Govern anuncià així que l'Executiu dóna contituïtat a les mesures d'austeritat adoptades en aquest àmbit el 2011, provocades per "la greu situació de crisi econòmica", que segons Riera es manté. Quan se li demanà per la contradicció entre aquesta justificació i el missatge positiu que intenta llançar el Govern respecte de la situació de la Comunitat, va puntualitzar que considera que en l'actualitat "estam consolidant la recuperació, les xifres són paleses i es va traduint a poc a poc cap a la societat, però continuam en el camí de l'austeritat", digué.

Aquesta mesura, que significa que no es contractarà nou personal funcionari interí docent ni personal laboral, està inclosa en la Llei de pressupostos de 2014, que s'ha elaborat amb l'objectiu de mantenir el control del dèficit i "per evitar que es torni a sobredimensionar l'estructura de l'administració" .

La portaveu va subratllar que la mesura de suspensió de contractació d'interins i personal temporal en educació preveu excepcions per a casos en els quals es permet agilitar contractacions "necessàries i autoritzades pels departaments de Pressupostos i Funció Pública", i va posar com a exemple que faria possible solucionar el cas d'un centre que quedàs sense cuinera. "Cal facilitar que els infants no quedin sense menjador, i en aquests casos hi ha previstes excepcionalitats", va afirmar.

Riera defensà que es mantingui la restricció a la contractació: "perquè hem passat d'una administració desmesurada a una de racionalitzada, i és important que hi hagi aquests mecanismes de control i de sentit comú a l'hora de contractar personal".

Pel que fa la durada d'aquesta mesura, Riera va dir que es perllongarà el 2014 i que a finals de l'any que ve es valorarà la situació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF