S'obre a Eivissa el primer espai residencial per a persones amb discapacitat física de l'illa

Es tracta d’un nou mòdul habilitat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a la residència Can Raspalls

El nou mòdul per a persones amb discapacitat física de la r esidència Can Raspalls d e Sant Jordi de ses Salines, a Eivissa, ja at é n els primers usuaris. Es tracta d'un nou espai integrat a la residència que s'ha posat en marxa per atendre les necessitats del col·lectiu de persones amb discapacitat física, que, fins ara, no disposava de places residencials a l'illa. L'aprofitament i la posada en marxa d'un dels tres mòduls de la residència, que ha estat tancat i en desús des de la seva construcció, suposa la creació directa de 12 places destinades específicament a persones amb discapacitat física, quatre de les quals ja estan ocupades, i la resta s'aniran cobrint de manera progressiva.

El nou espai residencial s'ha presentat a quest dimecres horabaixa en un acte al qual han estat presents la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, i el batle de Sant Josep, Josep Marí. L'inici de l'activitat residencial a aquest nou espai suposa també la creació de nous llocs de feina, ja que s'han contractat 12 professionals (10 tècnics professionals i 2 treballadors del servei de neteja). D'aquesta manera, la r esidència Can Raspalls, gestionada per la Fundació d'Atenció a la Dependència, amplia la seva cobertura assistencial i ofereix places per a persones amb discapacitat física i per a persones amb diagnòstic de salut mental.

Aquestes 12 noves places per a persones amb discapacitat física se sumen a les 44 que, a Eivissa, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha incorporat a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència (20 al centre de dia i 24 a la residència de Sa Serra). A banda de la posada en marxa d'aquest espai, està en fase de concertació la creació d'un servei d'acompanyament per a les persones amb discapacitat física a totes les Illes.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF