Balears 14/03/2017

Santa Eulària assegura que les obres de la interconnexió no necessiten cap permís municipal

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha assegurat que el retard a les obres és degut als tres mesos que el Consistori ha trigat a donar el vistiplau als tràmits administratius

Armando Tur
2 min
Moment de la reunió entre la conselleria i l'Ajunament

EivissaLa interconnexió de les dessalinitzadores d’Eivissa, una obra necessària per abastir d’aigua potable zones que ara la reben salada, està a punt de convertir-se en el conte que no acaba mai. Malgrat els nombrosos anuncis d’inici d’obres i els trams que fa mesos que s’havien fet, quedava fins fa 10 dies l’inici de la part més important: la que havia de connectar la dessalinitzadora de Santa Eulària del Riu, una instal·lació que està feta des del 2013 i el cost de la qual assoleix els 26 milions d’euros.

Les feines han començat amb molt retard i ahir la Conselleria les justificava amb “els tres mesos que l’Ajuntament ha trigat a donar el vistiplau als tràmits administratius”. Una afirmació que avui sorprenia els representants municipals assistents ahir a una trobada amb el mateix conseller. “No se’n va parlar, d’això, a la reunió, sembla que la nota estava escrita d’abans”, explica el regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Mariano Juan. Segons Juan, “el passat mes de novembre la Conselleria ens va informar que no es necessitava cap permís municipal per executar aquesta obra”, ja que forma part d’un pla autonòmic hidràulic. “Se'n desdiuen”, assegura Juan, qui interpreta aquest missatge com “una excusa” per justificar el retard.

Del que sí es va parlar, segons Juan, és de la recollida dels fangs de la depuradora de Santa Eulària, de la qual ara es fa càrrec l’Ajuntament, malgrat ser competència de la comunitat. Juan recorda que la Conselleria els deu més de 200.000 euros per aquest concepte i assegura que Vidal els va confirmar que “el Consell els ha d’indicar el procediment administratiu correcte per fer la transferència de doblers”, cosa que contradiu el darrer informe de la màxima institució illenca en què, directament, es passava la pilota a Mallorca.

Juan diu, emperò, que no es conformaran a rebre els doblers i que després els llots es gestionin “de qualsevol manera”. Diu que el mètode adoptat per l’Ajuntament “és el més econòmic i net”, ja que converteix els llots en fangs d’ús agrícola “que poden fer servir tots els pagesos del municipi”. Assegura que, “si no es garanteix la retirada dels residus diària”, l’Ajuntament demanarà continuar gestionant ells mateixos la problemàtica que generen aquests fangs, que afecten, amb olors i sorolls, diversos barris de la localitat de Santa Eulària.

stats