Ruth Mateu reclama audiència al ministre Méndez de Vigo per tractar la reducció del descompte de resident

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports ha enviat una carta al Ministeri en la qual exposa les reclamacions illenques

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, ha enviat una carta al ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, per tal de reclamar-li audiència per poder tractar les reclamacions que vol fer-li el Govern de les Illes. 

En la carta, enviada aquest mateix dilluns 21 de novembre a Madrid, Mateu resumeix en sis punts les principals problemàtiques sobre les quals vol tractar amb el ministre. Un dels punts més destacats és la reducció del descompte de resident que patiran les federacions esportives a causa de les retallades previstes per al 2017. En aquest sentit, Mateu recorda en la carta que aquesta retallada suposa "un greu perjudici per als clubs i esportistes de les Illes".

El que més reclama la consellera són doblers. Mateu demanarà a Méndez de Vigo que l'Estat inverteixi en els centres de titularitat estatal a les Illes (Biblioteca Pública i Arxiu Històric de Maó, Museu de Menorca, Museu de Mallorca, Museu d'Eivissa, Biblioteca Pública d'Eivissa i Museu de Formentera), en teatres històrics (els de Ciutadella i Inca) i en altres equipaments culturals.

A més a més, sol·licita al Ministeri que impulsi les candidatures a Patrimoni de la Unesco de Menorca Talaiòtica i de la Pedra en Sec. Finalment, també reclama  que es tracti la regulació de sector esportiu professional.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF