Publicitat
Publicitat

Retards, més exigències i quanties reduïdes

La Defensora del Poble, en el darrer informe de 2013, reconeix la problemàtica del retard de les ajudes de dependència, tant en el procés de valoració com en el pagament de les prestacions i en la resolució dels recursos que es plantegen contra les resolucions contràries als afectats. La reducció de les quanties de les ajudes i l’enduriment de les exigències en les valoracions són altres qüestions denunciades.

La Defensora del Poble explica que les nombroses queixes rebudes (de manera generalitzada) posen de manifest que els ciutadans perceben un important deteriorament del sistema d’autonomia i atenció a la dependència.

Fins i tot diu que algunes autonomies (entre les quals no esmenta Balears expressament) es paralitzen les resolucions que reconeixen prestacions econòmiques per a la cura a l’entorn familiar per la falta de fons per abordar-les. Aquest tipus d’ajuda és, precisament, el que recull la sentència del TSJIB, en què queda clar que quasi un any i mig després de la sol·licitud no hi va haver resolució fins que va morir la dona que la sol·licitava i en el sentit de tancar el cas.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF