Publicitat
Publicitat

Rescaten el patró de 84 anys d'un veler després de 4 hores dins l'aigua

L'home va caure per la borda de matinada, sense armilla salvavides

El patró de 84 anys d'un veler que participarà a la Copa del Rei Mapfre de vela ha estat rescatat aquest dissabte per Salvament Marítim a Mallorca després d'estar més de quatre hores dins l'aigua. L'home havia caigut per la borda sense armilla salvavides.

L'home ha estat traslladat per un helicòpter del Servei Aeri de Rescat a l'hospital Son Espases, on està en observació. S'espera que abandoni l'hospital avui horabaixa.

L'armador i patró del veler 'Follet 52', que navegava rumb a Palma per participar a la Copa del Rei Mapfre, es va precipitar a l'aigua quan la tripulació realitzava una maniobra per adaptar el vaixell a unes condicions meteorològiques adverses, segons expliquen.

En concret, l'home va caure sense protecció per la borda del vaixell a les 4.30 hores d'avui i a les 8.50 hores l'helicòpter l'ha localitzat i l'embarcació Sigui Hawk vha aconseguit rescatar-lo a nou milles al nord de la Dragonera, en una posició molt propera al lloc on es va produir l'incident.

El dispositiu de recerca, que ha estat coordinat pel Centre de Salvament Marítim ubicat a Palma, es va activar a les 4.30 hores, quan el 'Follet 52' va comunicar l'emergència.

Han participat en el rescat l'helicòpter Helimer 213 i el de l'Exèrcit de l'Aire, l'embarcació Salvamar Acrux i el vaixell Marta Mata.

També ha col·laborat els vaixells Abel Matutes, de Baleària, i el Tenacia, d'Acciona, en ser avisats, així com el propi veler en què viatjava l'home de 84 anys, per la qual cosa Salvament Marítim ha agraït la seva col·laboració i solidaritat.

El 'Follet 52' és un vaixell amb base al Club Nàutic d'Arenys de Mar i en aquesta edició de la regata està preinscrit per competir a classe Rias Baixas IRC 1