Prohens reclama "un full de ruta clar" a Armengol pel finançament

El PP ha explicat les iniciatives i Proposicions No de Llei que prepara per al proper període de sessions al Parlament

El Partit Popular prepara un període de sessions parlamentàries més crític contra el Govern de Francina Armengol. Aquest dimecres comença i el PP ja ha volgut recalcar que encara  es desconeix la futura presidència del Parlament i, a més, ni tan sols se sap amb seguretat de quin partit serà la persona que doni relleu a la destituïda Xelo Huertas.

A banda de les crítiques per un estancament institucional que, segons asseguren, no és "culpa" seva "de cap manera", la portaveu del grup, Marga Prohens, ha explicat les iniciatives i Proposicions No de Llei que el PP presentarà al Parlament. "El període se sessions serà clau per al finançament", ha apuntat Prohens, que reclama a Armengol un document amb " un full de ruta clar" sobre quin sistema es demanarà a Madrid. En la mateixa línia i pel que fa al Règim Especial de les Balears (REB), Prohens ha criticat que ja fa un any que el Govern reclamà als grups parlamentaris les seves aportacions i que encara no hi ha notícies noves.

Segons la portaveu popular, el període de sessions servirà per veure "la voluntat de consens i diàleg del Pacte". Així, ha recordat les crítiques pel repartiment de l'ecotaxa, pel pla de transports, la  llei de l'habitatge o la de benestar animal. De fet, amb relació a les lleis, Prohens ha criticat el Govern per "no saber on anam".

Auditoria del deute

El PP presentarà iniciatives per reduir impostos i demanarà una auditoria del deute a través de la Sindicatura de Comptes. De fet, ha explicat que el 2012 hi haurà un repunt de venciments de molts préstecs. En matèria social i econòmica, es demanarà que l'ISBA concedeixi crèdits per a autoocupació i emprenedors.

Pel que fa al repartiment de l'impost de turisme sostenible, es demanarà que es tinguin més en compte els projectes dels ajuntaments i que el Govern es faci càrrec de la despesa que ha suposat als consistoris redactar-los. Prohens s'ha mostrat molt crítica amb l'ecotaxa i amb la gestió que, segons ella, n'ha fet el vicepresident del Govern, Biel Barceló. "Ha aconseguit unir el GOB i la Federació hotelera", ha ironitzat.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF