CRISI INSTITUCIONAL

Huertas i el PP abandonen la Mesa del Parlament i la deixen sense quòrum

La presidenta del Parlament acusa el PSIB d'aportar documentació que la deixa "indefensa"

El serial de la destitució de Xelo Huertas culmina un nou capítol. L'encara presidenta del Parlament (segons ha afirmat) i els dos diputats del PP presents a la Mesa, Miquel Jerez i Miquel Vidal, han abandonat la reunió al Parlament quan s'estava tractant el document en què la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, anunciava l'expulsió de Huertas del grup parlamentari de la formació.

La presidència del Parlament, enlaire

Huertas ha explicat que s'ha aixecat perquè el vicepresident del Parlament, Vicenç Thomàs, ha presentat un informe del cap de Serveis Jurídics del Parlament, una "proposta de seguiment", ha dit, que indicava les passes a seguir a partir del seu cessament. Huertas ha explicat que tant ella com els diputats del PP han considerat que el document suposa "una indefensió clara pel fet de no tenir la mateixa documentació".

En abandonar la reunió tres dels cinc membres de la Mesa, aquesta ha quedat sense quòrum i, per tant, la reunió ha quedat suspesa. Tot i què el PSIB ha anunciat que es reprendrà a les 13 hores.

Huertas ha assegurat, en unes breus declaracions als mitjans, que encara és la presidenta del Parlament.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF